Brev:
Sove selv til middag inden vuggestuestart
Hej Helen
Min datter skal begynde i vuggestue om en lille måneds tid. Og jeg vil derfor gerne prøve at lære hende at falde i søvn selv. Lige nu falder hun stadig kun i søvn ved brystet (eller ved en gå-tur i klapvognen) og bliver så lagt i altanbarnevognen (i barnevognskassen på gulvet, fordi hun er for bevægelig til, at jeg vil have hende oppe i højde med gelænderet på altanen, selv med sele på).
Hun bruger ikke sut, og finder ikke trøst/ro ved et sovedyr. Jeg har de sidste to uger prøvet at give hende et bestemt sovedyr, som jeg har givet hende mens jeg har ammet hende, og som hun så har ligget med, mens hun sov dag og nat. Men får hun sovedyret, når hun er vågen, så skubber hun det væk.
Det er meget tydeligt, hvornår hun er træt og normalt lægger jeg hende ved brystet, og hun sover så få minutter efter. Og så kan jeg uden problemer lægge hende fra mig, og så sover hun ca. 2 timer.
Nu prøver jeg at lægge hende i barnevognskassen med sit sovedyr på det ...
... tidspunkt i stedet. Hun vrider sig med det samme og begynder at græde ulykkeligt, og vender sig rundt på maven og står på alle fire. Hvis hun bliver liggende på ryggen, så åbner hun slet ikke øjnene, så jeg kan ikke tale hende til ro. Og hun vrider sig, hvis jeg prøver at ae hende for at berolige hende. Hun stopper kun, hvis hun kommer op i armene.
Jeg har et princip, der hedder, at hun aldrig skal græde sig i søvn. Og hvis hun har grædt, inden hun sover, så hjælper jeg hende af med de stresshormoner, som gråden har sendt ud i kroppen, inden hun skal sove (hvis jeg ikke har gjort det ordentligt, så sover hun uroligt og kun i kort tid). Og da det kun er berøring og at sutte, der kan hjælpe hende af med dem, så tager jeg hende op. Så jeg er jo ikke særligt konsekvent, hvilket ikke hjælper på det heller på at lære hende at sove selv.
Har du nogle gode forslag til mig? Jeg har det jo frygteligt ved tanken om, at hun skal til at græde sig i søvn i vuggestuen!
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.