Brev:
Madsituationen
Hej Helen.
Vi har to drenge en på 8 år og en på 1 år (om 9 dage)
Vi har brug desperat brug for hjælp da vores madsituation i øjeblikket er fuldstændig ude af kontrol.
Problemet er at vores søn på et år ikke vil spise noget. Jeg er ikke rigtig helt sikker på hvornår problemet er opstået.... Ment på den måde at det bare gradvis er blevet værre og værre og nu er gået helt i hårdknude.
Til at starte med gik det fint og når han begyndte at "kede sig" fik han et stykke legetøj at sidde med og så røg der som regl lidt mere mad ned. Men som tiden gik ville han hele tiden have noget nyt legetøj efter 5 minutter ellers blev han sur og for noget tid siden tog vi en beslutning at nu skulle det være slut med legetøj ved bordet.
Det gik også fint de første par dage men så nægtede han at spise mere end et par bidder. Vi var af den overbevisning at så måtte han jo "undvære" og så spiser han jo nok når han bliver sulten.
Men men, jeg har åbenbart rygrad som en regnorm for jeg kunne ikke rigtig udholde tanken om at han ikke fik noget at spise så han fik noget mens han lavede noget andet (FORKERT, FORKERT og atter FORKERT jeg ved det) og der røg da lidt ned der.
Nu er det bare sådan at det er gået helt i ged, for nu går han i sort allerede når han har fået en bid ...
... eller to og nogen gange allerede når man sætter ham i stolen. Han græder, skriger og vrider sig. Det værste er at han græder fuldstændigt hysterisk og det går ud over resten af familien. Vi plejer at sidde og hygge os med maden og snakke om hvad vi alle har lavet i løbet af dagen og det kan slet ikke lade sig gøre nu. Jeg kan mærke på vores store søn at det også påvirker ham.
Vi har stort set prøvet alt; han har selv fået lov til at spise, men der stort set ikke noget af det der kommer i munden (det gjorde det ellers i starten) men nu bliver det smidt på gulvet eller bare mast.
Vi har prøvet at give flere små måltider, vi har prøvet at der går længere tid imellem for at "være sikker" på at han er sulten men stort set indet har virket.
Jeg har lavet alt det jeg ved at han kan lide, jeg har prøvet at lave noget nyt (hvis han nu var blevet træt af det gamle)..... Men nu er vi helt udtømt for ideer.
Skal jeg være "stærk" og lade være med at give ham noget indtil at han ikke bliver hys mere eller hvad skal jeg gøre?
Jeg ved godt at vi sikkert selv er en del af skylden.
Han får kun en flaske (180ml) om dagen og det er når han bliver lagt til natten. Den drikker han fuldstændig op.
Jeg håber virkelig at du kan hjælpe os.
Med venlig hilsen
Linette.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.