Svar: Ikke fortrolig med fornemmelsen af afføringstrang
Hej med dig
Det lyder som om at din datter er rigtig godt igang med renlighedsprocessen og som om at det forløber super fint og ligesom man kan ønske sig :) Rigtig dejligt!
At hun piver og trykker sig lidt, når hun mærker afføringstrang er helt normalt og det er rigtig godt at du forsøger at berolige hende og betrygge hende.
Hvis hun har tendens til lidt hård mave, så kan det naturligvis godt gøre ondt at skulle presse afføringen ud, derfor er det vigtigt at du sørger for at holde hendes mave godt igang, så hun forholdsvis let kan få afføring uden - hun skal naturligvis ikke have tynd mave, for så bliver hun også ked af det, men afføring skal være så lind som muligt. Giv hende godt med væske at drikke, lad hende spise lidt ekstra frugt og bær og sørg for at hun får lidt fibre via kosten, så fungerer maven bedst muligt.
At hun vægrer sig lidt mod at skulle af med afføring kan også skyldes at hun måske har brug for lidt privatliv. Nogle ...
... børn er af natur lidt blufærdige og hvis din datter er det, så kan du hjælpe hende ved at følge hende ud på toilettet, altså fjerne hende fra jeres og folks fokus så hun får lidt privatliv og kan presse og trykke uden at nogen kigger på hende.
Prøv derfor allerede, når du kan se at hun begynder at vise afføringstrang, at følge hende på toilettet. Opfordre hende til at presse, så hun kan få det ud, opfordre hende til at hjælpe det på vej.
Når I er i byen og du kan mærke på hende at det er ved at være tid, så prøv at finde et toilet I kan bruge, så hun ikke behøver gøre det i bleen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og hold så fast i alt det gode du allerede gør, med at rose og motivere hende og tage det hele så naturligt som muligt, det er vigtigt at hun ikke føler sig forkert og at du signalere at alt er som det skal være og at du er stolt og glad for at hun er så dygtig som hun er :)
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke.
Fortsat god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder