Svar: Aktivitetstæppe
Kære Sarah
Tillykke med lillesøster :)
Små børn ser bedst på en afstand af 30-50 cm og det er her at aktivitetstæppet, eller snarere aktivitetsstativet, har en fordel. Samtidig har din datter en alder nu, hvor hun naturligt vil prøve at slå ud efter, gribe fast og holde om ting hun kan se og netop, når hun ligger under et aktivitetsstativ, vil hun kunne se tingene der hænger tæt på hende og forsøge at bruge sine arme og hænder til at få fat i dem.
Det er korrekt at børn her ofte ligger mere på ryggen end på maven og det er også begrænset, hvor længe det vil være aktuelt at bruge et aktivitetstæppe/aktivitetsstativ. De fleste børn vil i 6 måneders alderen ikke længere have særlig stor glæde af at ligge under et stativ, men vil blive irriteret over at det er der og at de støder ind i det, når de triller omkring.
Et tæppe som ikke indeholder et stativ, kan godt være spændende for ældre børn. Det ...
... kan indeholde små lommer med ting i, som kan pilles ud og stoppes ned, det kan være påsyet knapper, blødt stof, ruet stof, frynser og lignende, som barnet vil fascineres af at pille ved og undersøge.
Det er også en fordel at man har et tæppe som ligesom er barnets. Sålænge børn er helt små, er det praktisk at have et tæppe som ikke bruges af andre, husdyr osv. Men som kun bruges af barnet. Mere af hygiejniske årsager.
Du har naturligvis ret i at visse ting kan undværes - og ja, det kan de fleste ting jo, når det kommer dertil. Men der er nu ikke noget forkert i at købe et aktivitetstæppe eller et aktivitetsstativ til de mindste børn ... :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når det er sagt, så kan de naturligvis også sagtens underholdes, stimuleres, få lov til at gribe, mærke, føle osv. på mange andre ting :) Så det er ikke noget man SKAL købe.
Håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke:)
- Og rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.