Svar: Hvor meget for lidt vejer jeg?
Kære Caroline
Først vil jeg lige sige at du ikke er 'undervægtig',- du ligger inden for 'normalområdet', når jeg sætter din højde og vægt ind på en kurve.
For dig vil det derfor være en god idé at du forsøgte at øge din muskelmasse. Muskler vejer og det giver samtidig en pæn facon i forhold til at tage fedt på.
Umiddelbart er 62kg nok for meget for dig at tage på. Der er forskel på hvordan man er bygget og nogle har kraftigere knogler og vejer derfor også mere end andre. Nu kan jeg jo ikke se dig, så derfor er det svært for mig at vurdere, hvad en god vægt for dig ville være.
Da du vægtmæssigt ligger inden for normalområdet, synes jeg umiddelbart at det ville være en god idé ...
... at du gennem sport og styrketræning fik øget din muskelmasse og derfor fokuserede lidt mere på at få en pæn facon fremfor hvad vægten viser. Kommer du op på 50-52 kg vil dette være helt fint.
Du skal også tænke på at vægten ændrer sig i takt med at du måske kommer længere frem i puberteten og får flere kvindelige former, bryster, hofter osv. En del af din vægtstigning vil derfor nok komme helt af sig selv.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når skolen begynder igen, kan du henvende dig til skolesundhedsplejersken og tale med hende om hvordan du skal gribe det an. Hun har også en vægt/højde kurve liggende fra du startede med at gå i skole og derud fra vil I kunne se, hvordan du har udviklet dig.
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.