Annonce

Annonce

Brev:

Afbrudt søvn - nu på 10.døgn


20. juli 2010

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Afbrudt søvn - nu på 10.døgn

Hej Helen.

Jeg har netop meldt mig ind i desperation på at høre din mening, vejledning mm.

Det vedrører vores 18 mrd gamle pige, Ella som i de seneste 10-12 nætter konsekvent har vågnet omkring kl. 23-01 og dernæst været/holdt sig vågen i 2 timer til godt 3.00. Sover ca. med 4 timers interval, hvilket er helt NYT.
Hun har altid sovet ganske ok. Vi har i perioden givet hende en flaske varm mælk, men ikke lykkedes at falde til ro, trods trøsten, aen mm.

Kort fortalt, da er vi netop flyttet til Grønland, hvilket er en stor psykisk belasning for hende og hendes udvikling, med alle de nye omgivelser, indtryk mm. Endvidere rejste min mand allerede herop d. 1.april, d. 10.juni flytter jeg så ud til mine forældre, hvor vi bor til d. 1.juli. Så alt har jo givetvis været meget turbulent for hende.

Har nu boet i Grønland 3 uger og efter den første uge, starter det her helvede, rent ud sagt.

Hun deler værelse med sin søster på 3½ år. De seneste to nætter har vi haft dem skilt ad, hvor søs har sovet hos os og Ella i sin seng. Med sin skrigen og klynken, er den store blevet vækket gang på gang og endvidere falder de først i søvn kl. 21.30 pga grin, hygge mm.

Vi har været/ ER MEGET frustrede over Ellas adfærd særligt om natten. Også over HVOR LÆNGE det her dog vil tage? Vi er møgtrætte konstant og bliver smågnavre overfor hinanden pga frustration og søvnmangel.

Hvad tror vi selv?

KLØE:
Allerførst troede vi opvågningerne skyldtes en slem kløe forårsaget af et udslæt, som lægen heroppe vurderer kan være Børneeksem.

ØRERNE:
Eller mellemørebetændelse, som blev afvist af lægen.

TANDFREMBRUD:
Hun fik sin første tand som 13 mrd og de er jo bare væltet frem og hver ...


Annonce

... gang fornemmer vi, hun er påvirket af smerter i forbindelse med tandfrembruddene - og flere kigger nu frem.

PSYKISKE UDVIKLING:
Måske er det hendes psykiske udvikling, set udfra ovenstående eller og blot et misk-mask af det hele ...ELLER måske skyldes det, at vi har forvænnet hende med at affordre hende med en flaske mælk HVER gang, hun er vågnet den 1.gang?? (var ellers vænnet af med aftenflasken ).

Hvad gør vi?

PUTNING:
Hun lægges ind og får kys og kram og en sang. Her er der ingen problemer med at falde hen.
Mellem Kl 23 - 01 vågner hun med klynken og skrigen, vi arb på IKKE at tage hende op, men går hen til hende, giver nys og siger godnat - dette MANGE gange.

Jeg sidder da udenfor hendes dør og forsøger med at sige "du skal sove Ella, god nat", men hun er næsten utrøstelig og har givetvis brug for mere tryghed fra os.

Vi HAR prøvet at sidde/ligge ved hendes side, men hun bliver tændt og kommer i hopla, hvorfor vi går ud efter nys nys og godnat. Hun bliver naturligvis ved.

I nat er så den 3.nat i træk, hvor min mand har måtte overgive sig efter 2 timers cirkus og køre hende i bilen. Efter 10 min er hun helt væk og lægges i seng. Hun vågner da kl. 6.30 (hvilket også er hende meget uvant. "plejer at sove til 7.00-7.30")

HUn har IKKE fået sin flaske mælk, som i nat var det første hun bad om: "MAM MAM", hun blev derimod tilbudt vand, men nægtede det.

Ligenu er jeg på grådens rand.´Ved ikke hvad vi skal stille op. Om to dage venter os et 16 dages besøg af svigerforældrene, der skal bo her. Oh my God!!

Hjælp - jeg har brug for din mening, vejledning mm. (ps. hun sover sin eneste lur fint i sin barnevogn om dagen og dette i 2½-3 timer).

Hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce