Svar: Den ble den ble
Kære Karoline
Det vil være rigtig godt, hvis din dreng ikke står op og tisser, men i stedet lære at sætte sig ned. Han skal nok finde ud af at stå og holde sin tissemand selv, hen af vejen - men lige nu vil det være rigtig godt at han sidder ned og tisser. Når drenge bliver renlige, er det altid en god idé at de starter med at sidde :)
Når han sidder på toilettet for at tisse, så vil han hen af vejen blive mere tryg ved selve toilettet og det der sker. Du vil her kunne opfordre ham til at presse lidt, forsøge at "slå en lille prut", hvilket han sikkert vil synes er sjovt og når han gør dette, så kan man være heldig at han får presset lidt afføring ud. Vis ham det, kik på det i toilettet og ros ham.
Gør toilettet rart og trygt ved at have et toiletsæde og en lille skammel, som han kan stige op på og have fødderne på. Når han foretrækker det lille toilet i børnehaven eller farmors tørkloset, så er det ganske givet fordi det almindelige store toilet virker stort og for højt og dermed utrygt.
Det er rigtigt at børn godt kan se afføringen som en del af sig selv og derfor har svært ved at give slip på den. Det er svært at se den forsvinde ned i toilettet og blive skyllet ud ... Prøv at læse bøger omkring emnet - tal med ham om hvad der sker med maden vi spiser, hvordan den bliver til tis og afføring og hvad der ...
... sker, når vi går på toilettet. Læs bøger om afføring generelt f.eks. Sebastian Kleins "Gæt en lort" eller "Muldvarpen der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved" - så han oplever at det at have afføring er noget helt naturligt, ikke noget farligt og måske kan være noget sjovt ... Ikke for at gøre nar med det, men for at få det ind i hverdagen, læg mærke til hundelortene på vejen, fugleklatterne på fortovet osv. og tal om det som noget helt naturligt - hvordan ser det ud hos dyr og hos mennesker.
Og forsøg så hen af vejen at få ham gjort helt tryg ved at sidde på toilettet hjemme. Sæt dig evt. ved siden af ham, læs en historie der, så det bliver lidt mere hyggeligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis han er meget fokuseret på sin ble og insisterer på at få den på, når han skal have afføring så lad ham få det i en periode, men det kan være en god idé at det stadig foregår på toilettet og ikke bag en sofa eller andet. Det skal være naturligt, at man går på toilettet, når man skal af med noget, uanset om man så sidder på toilettet, på potte eller bruger sin ble.
Prøv om du kan få ham til at sidde på toilettet med bleen på til at starte med og så stille og roligt i takt med at du gør alt det ovenstående, få ham til smide bleen og sætte sig direkte på toilettet :)
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to