Svar: Morgenmad og vitamintilskud
Kære Anne
Du beskriver en pige, som er glad for mad. Hun spiser generelt godt, spiser varieret - hun er bare en pige, som ikke har den store appetit om morgenen, men spiser mere i løbet af dagen. Det lyder helt okay, - hun ligner nok sin mor :)
En biodynamisk grød bestående af ris, hirse og majs - det lyder okay. Jeg kan godt høre at det er lidt babyagtigt og du kan naturligvis godt forsøge at blande lidt havregrød i for stille og roligt at få hende over på dette. I starten ikke særlig meget, kun ganske lidt og så hen over flere dage, over et par uger, så få havregrøden til at tage over.
Hvis hun ikke bryder sig om havre, så kan du også forsøge med lidt grahamsmel, rugmel eller andre former for meltyper og flager. Når man laver flerkornsgrød kan du sådan set blande og bruge alle mulige typer af forskellige korn, gryn, flager og meltyper. Knækkede korn eller gryn giver den bedste grød hvis de har trukket i koldt vand i køleskab natten over, og husk ikke at bruge for mange hele kerner, da hun stadig er lidt for lille til at kunne optage næringen fra disse og da det kan give diarré.
Lykkes det ikke for dig, at få lidt grovere ...
... grødtyper indført, så fred være med det. Hun spiser jo godt resten af dagen, får det antal måltider hun har brug for, får boller og frugt om formiddagen osv. Så hun mangler ganske givet ikke noget og det er bedre at hun spiser sin biodynamiske morgen-babygrød, end at hun ikke spiser noget :)
Det er korrekt at anbefalingerne om D-vitamintilskud er ændret således at det nu anbefales at børn får D-vitamin til de er 2 år gamle. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så får du automatisk besked, når sådanne ændringer sker ... :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis barnet får en multivitaminpille dagligt, der indeholder 10 mikrogram d-vitamin behøver barnet ikke også at få d-dråber og mon ikke din datter får sit behov for d-vitamin fint dækket, som det er lige nu :) Når hun bliver lidt ældre og bedre til at tygge, så kan du knække den i kvarte og give hende de små vitaminkvarte i munden og lade hende sutte på dem og sutte sig igennem dem. På den måde sikrer du dig at hun får det hele med. De fleste børn vil omkring 1½ års alderen godt kunne finde ud af dette :)
Håber ovenstående giver lidt ro med på vejen og hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Frysning af babymad
Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.
Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.
Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.
Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.