Brev:
Middagslur - 2 år, 5 mdr.
Hej Helen
Kan lige nå et spørgsmål inden den endelig udmelding :O)
Min dreng på 2,7 år vil her i ferien ikke sove sin middagslur og vi kan ikke finde ud af om han ikke er træt nok eller om det er fordi vi har ladet ham slippe et par gange, eller om han simpelthen er ved at springe den over.
Det er begyndt at gå ud over eftermiddag/aften, hvor han får krise til aftensmad og er mega overtrær når han skal puttes og derfor pylret - hvilket vi ikke før har døjet så meget med. De sidste par dage har han fået flip, hvor han bare skriger og græder og det er kun mig, der efter et stykke tid, kan komme i kontakt med ham og få ham til at falde til ro, ved at jeg tager ham op til mig og holder om ham og han holder om mig.
Vi børster tænder, ser et videoklip på 5 min, læser 5 min i sengen og taler om dagen og når vi så siger godnat kravler ...
... han ud af sengen og bliver pylret lige inden han falder i søvn - de sidste par gange hvor vi har været hos ham indtil han faldt i søvn - falder hurtigst i søvn, når jeg er hos ham.
Han sover ca. kl. 21, efter kampen og vågner ca. kl 7, så han sover jo ikke så meget. Har altid sovet 11 timer om natten og 1,5 timer til middag.
Det skal siges vi tog sutten fra ham for 14 dage siden, men han sov fint uden før ferien og han kan godt undvære den om dagen.
Mit spørgsmål er: Skal vi "tvinge" ham til at sove om dagen og hvordan tænker du?
Vores plan er at vi vil vække ham kl. 6.oo - her skal han op til hverdag, og så putte ham kl. 12/12.30 og blive ved med at putte ham indtil han sover - lige meget hvor lang tid det tager(vi har forsøgt tidligere i ferien, men er stoppet efter 1/1,5 timer.)
Med venlig hilsen
en meget tvivlende mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.