Svar: Svær at få til at sove om aftenen - 4 mdr.
Kære C
Tak for dit brev og velkommen til :) Dejligt at høre at du har læst min bog, så behøver jeg ikke forklare, hvad der udviklingsmæssigt sker med din dreng lige nu :)
Måske prøver du at putte din dreng for tidligt - det kunne faktisk godt lyde sådan ... Det er vigtigt at springe på søvntoget, når det kommer forbi - kommer man for tidligt, så er det enormt frustrerende at ligge i sin seng og vente på at falde i søvn, kommer man for sent, er det naturligvis også problematisk - men hos jer lyder det faktisk som om at du putter ham for tidligt ... Det skriver jeg, fordi du fortæller at "Putningen foregår ved at jeg synger en sang og siger godnat. Så ligger han typisk og kigger på sin uro. Når han bliver træt af det starter balladen."
Han skal ikke puttes før han er træt, tydeligt er lige ved at falde i søvn - først der skal han fra din favn og ned i sengen. Han skal altså ikke være vågen, ligge og kigge sig omkring og blive ked af det - han skal være oppe, aktiveres lidt, pludres med osv. have sin mælk og så først puttes der, hvor han tydeligt er lige ved at falde i søvn, men lige misser med øjnene ...
... og registrerer at du putter ham i seng :)
Han er for lille til at du kan putte ham i seng, synge for ham, lade ham kigge på sin uro og regne med at han så falder i søvn af sig selv - nogle børn kan i den alder, men det er bestemt de færreste. Han skal altså ikke puttes før han tydeligt er ved at overgive sig til søvnen ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du fortæller også at hans lure varierer en del og selvom han sover sine 3 lure dagligt, så varierer søvnen om dagen og varigheden af dem ... Det fortæller mig, at du måske er nødt til at variere puttetidspunktet lidt - nogle gange er han måske parat til at blive puttet for natten allerede kl. 20, andre gange måske først 21.30 - det afhænger helt af hvor meget og på hvad tidspunktet han har sovet på i løbet af dagen. Så fleksibilitet kan også være nødvendigt her, for at ramme hans egentlige puttetidspunkt lige nu.
I takt med at han bliver ældre, begynder på skemad, får en anden rytme, aktivitet, søvn osv. om dagen, vil det naturligt også påvirke hans evne til at overgive sig til søvnen om aftenen :)
Håber ovenstående hjælper lidt på vej :) Fortsat held og lykke og rigtig god sommer :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.