Svar: Svær at få til at sove om aftenen - 4 mdr.
Kære C
Tak for dit brev og velkommen til :) Dejligt at høre at du har læst min bog, så behøver jeg ikke forklare, hvad der udviklingsmæssigt sker med din dreng lige nu :)
Måske prøver du at putte din dreng for tidligt - det kunne faktisk godt lyde sådan ... Det er vigtigt at springe på søvntoget, når det kommer forbi - kommer man for tidligt, så er det enormt frustrerende at ligge i sin seng og vente på at falde i søvn, kommer man for sent, er det naturligvis også problematisk - men hos jer lyder det faktisk som om at du putter ham for tidligt ... Det skriver jeg, fordi du fortæller at "Putningen foregår ved at jeg synger en sang og siger godnat. Så ligger han typisk og kigger på sin uro. Når han bliver træt af det starter balladen."
Han skal ikke puttes før han er træt, tydeligt er lige ved at falde i søvn - først der skal han fra din favn og ned i sengen. Han skal altså ikke være vågen, ligge og kigge sig omkring og blive ked af det - han skal være oppe, aktiveres lidt, pludres med osv. have sin mælk og så først puttes der, hvor han tydeligt er lige ved at falde i søvn, men lige misser med øjnene ...
... og registrerer at du putter ham i seng :)
Han er for lille til at du kan putte ham i seng, synge for ham, lade ham kigge på sin uro og regne med at han så falder i søvn af sig selv - nogle børn kan i den alder, men det er bestemt de færreste. Han skal altså ikke puttes før han tydeligt er ved at overgive sig til søvnen ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du fortæller også at hans lure varierer en del og selvom han sover sine 3 lure dagligt, så varierer søvnen om dagen og varigheden af dem ... Det fortæller mig, at du måske er nødt til at variere puttetidspunktet lidt - nogle gange er han måske parat til at blive puttet for natten allerede kl. 20, andre gange måske først 21.30 - det afhænger helt af hvor meget og på hvad tidspunktet han har sovet på i løbet af dagen. Så fleksibilitet kan også være nødvendigt her, for at ramme hans egentlige puttetidspunkt lige nu.
I takt med at han bliver ældre, begynder på skemad, får en anden rytme, aktivitet, søvn osv. om dagen, vil det naturligt også påvirke hans evne til at overgive sig til søvnen om aftenen :)
Håber ovenstående hjælper lidt på vej :) Fortsat held og lykke og rigtig god sommer :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder