Annonce

Annonce

Brev:

Og nu gik det lige så godt...


13. juli 2010

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Og nu gik det lige så godt...

Kære Helen!

Efter jeg sidst skrev til dig om min drengs søvn, da han var 5 måneder, har det længe gået rigtig godt med rutinerne. Fra at vågne hver til hver anden time om natten, vågner han nu ”kun” et par gange for at spise, og nogen gange flere, for bare lige at få hjælp til at komme om på ryggen og få sutten. Om dagen har han vågnet og sovet til nogenlunde faste tidspunkter… indtil nu!

Vores problemer er nu:

1. Han har begyndt at miste interesse for brystet og sutteflaske, bortset fra om natten og tidlig morgen, men drikker ikke ret meget fra kop endnu. Har prøvet med forskellige kopper/drikke glas, tudekop, snapseglas, sugerør o.l. Han kan afvise brystet og flasken meget kraftig, eller sutte lidt og slippe gange mange for at kigge på alt mulig spændende omkring ham.

Har prøvet at amme ham på sengen i soveværelset i halvmørket, hvilket virket fint da vi havde samme problem da han var 3-4 måneder, men det hjælper ikke nu. Til og med om aftenen, hvor han elskede at hygge sig til han var lige ved at falde i søvn, gider han nu ikke og begynder evt bare at lege med brystvorten og bide og lave sjove lyde.

2. Han laver om på rutinen om dagen, ved at han vågner meget tidlig, og kan oftest ikke falde i søvn igen. Da han kun kan holde til at være oppe i et par timer af gangen, bliver det til at han sover når han plejer at være vågen og omvendt, og er derfor meget træt hele dagen.

Jeg har i denne forbindelse prøvet at holde ham vågen i længere tid, men han bliver tydelig meget træt efter de 2 timer, måske også før, og når jeg holder ham vågen længer tid, græder han meget og gider ingen ting. Han har samtidig meget svært ved at falde i søvn i barnevognen, og hvor det før tog kun 5 minutter for ham at flade i søvn! Og han vågner også rigtig mange gange i løbet af sin lur, hvor jeg skal ud og trille og vippe på barnevognen. De værste dage vågner han med 5-10 minutters mellemrum. Nogen gange har jeg til slut taget ham op, da jeg bliver i tvivl om han egentlig er træt nok til at sove, og da kan han lege i et karters tid, inden han igen piver og virker super træt.

3. Han har svært ved at falde i søvn om aftenen, selvom han tydelig er meget træt. Vi har prøvet at ændre tidspunktet både til tidligere og senere end nu, men jeg synes ikke det gør megen forskel. Dog er han nok nemmere til at falde i søvn når han puttes tidligt. Før blev han rolig og begyndte at glippe med øjnene mens han fik bryst. Nu ser det ud til at det samme sker, indtil han pludselig synes han er frisk og begynder at vride sig i mine arme og vil lege. Han gider ikke nusses eller vugges mens han ligger i sengen, og virker som han nærmest kæmper i mod søvnen.

Ofte ender det med at hans far går rundt med ham på armen til han falder til ro og glipper med øjnene, men jeg er rigtig ked af denne udvikling, da han før var så god til at falde i søvn uden at vi skulle vandre rundt. Jeg føler at vi er tilbage til der hvor vi var inden han ...


Annonce

... blev 3 måneder, hvor vi gik stuegulvet tyndt hver aften.

Det sker rigtig meget omkring ham når han er vågen. Han kravler rundt og bruger sin krop meget, så jeg forstår egentlig godt at han bliver træt allerede efter et par timer. Han har også altid virket til at have brug for mere søvn end andre babyer på hans alder. Men jeg bliver da også i tvivl når fx svigermor kommenterer at han da sover alt alt for meget og går alt for tidlig i seng.

Jeg er bare usikker på hvad jeg kan gøre anderledes, da han jo tydelig ser træt ud (rød omkring øjnene, blank i øjnene og bleg) og han bliver mere pylret og græder meget. Holder jeg ham oppe mere, bliver han overtræt, og let til gråd, voldsom (bider og niver og kratter mig når jeg holder og leger med ham, men han mener ikke noget ondt med det, jeg tolker det bare som at han beder mig om hjælp til at finde ro i sin krop).

For ordens skyld, vil jeg lige skrive hvordan dagen forløber, så du måske kan fortælle mig om det er noget jeg kan gøre anderledes:

En god dag:

4.30-5.30: vågner, ammes og er vågen ca. en time. (det fungerer bedst at han kommer op her, for han kan bare ikke sove nu)
Kommer derefter i seng igen, og ammes i søvn
7.30 : vågner, morgenmad (grød + frugtmos og vand)
9.30 – 10: ammes og puttes i barnevogn
12- 12.30: vågner, middagsmad (grød/mos små stykker bolle med smø, rugbrødsbjælke i hånden, vand)
14.30-15.00: ammes og puttes i barnevogn
16.30-17.00: Vågner frugtmos + ammes
18.00: aftensmad (mos eller vores aftensmad blendet, frugtmos, vand)
19.30: puttes til natten med amning eller en flaske vælling
24.00-04: ammes en til to gange

Som dagen ser ud for det meste nu:

5.30-6.00 vågner, ammes (hvis han ikke er blevet ammet 4.30, for da er han ikke interesseret) kan ikke sove videre. Vi står op og han får havregrød og frugtmos. Evt. også lidt bolle med smør i små stykker, da han er ret god til at tygge, og synes det er vældig sjovt at få lidt udfordring.
7.30-8.00: tilbydes bryst men vil som regel ikke have det. Puttes i barnevogn.
Ca 10.00: vågner, evt ammes og frugtmos
Ca kl 12.00 : tilbydes grød/mos. Hvis han ikke vil have dette tilbydes han vælling eller bryst inden han puttes i barnevognen
Ca 14.00: vågner, får grød og mos hvis han ikke spiste ved 12 tiden.
15.30-16: er træt igen. Tilbydes bryst, puttes i barnevognen hvor han sover en times tid
16.30-17: vågner, frugtmos med jern
18.00 aftensmad
Ca kl 19.00 er han super træt, ammes/vælling og puttes
24.00-04: ammes en til to gange

Beklager det lange brev, men håber det er til at overskue! Jeg er meget taknemlig for dine tidligere svar, og har virkelig haft god hjælp og støtte fra dem. Jeg håber du kan give mig nogen gode råd i forhold til det vi kæmper med nu.

Samtidig kan du måske give mig svar på, om jeg skal forvente at han vil lave om på sin rutine på denne måde med jævne mellemrum og hvordan skal jeg i tilfælde håndtere dette?

Kærlig hilsen
mor til S.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce