Annonce

Annonce

Brev:

Hidsig lille dreng, selvskadende adfærd


24. juni 2010

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Hidsig lille dreng, selvskadende adfærd

Hej Helen

Jeg har et spørgsmål ang. vores yngste dreng, Hannibal, som nu er blevet 15 mdr. Han har modsat sin storebror et MEGET voldsomt temperament.

Det svinger lidt fra uge til uge hvor grelt det er - når bølgerne rigtig går højt kan han komme op på skrigeanfald af 1-2 timers varighed flere gange dagligt. Det værste er imidlertid ikke at han skriger, men at han er komplet utrøstelig og flår, kradser, slår og bider os og dunker sit hoved ned i jorden og kradser sig i ansigtet. Medens han gør det vender han det hvide ud af øjnene og kaster kroppen frem og tilbage.

Igår tog han den helt store tur medens jeg var alene på legeplads med ham og hans storebror. Han kradsede mig og sig selv i hele hovedet - jeg prøvede at holde hans hænder fast, men han rev sig løs hele tiden. Han flåede mine øreringe ud og gav mig blodnæse. Det varede 2 timer før han faldt til ro.
At tale beroligende til ham, ae på ham, synge for ham osv. gør det kun værre. Det der ...


Annonce

... hurtigst for vreden væk er at gå fra ham, men det er jeg alligevel også bange for pga. hans selvbeskadigende adfærd.

Der skal bittesmå ting til at udløse det - at jeg klapper storebror på hovedet, prøver at give ham sko på etc. Nogle gange kan jeg ikke engang få øje på hvad der skulle have udløst det.

Det har stået på siden han var 6-7 måneder. Da han var 11 måneder gik jeg til læge med ham fordi jeg var bekymret for om det kunne være en eller anden form for epilepsi. Lægen kunne ikke komme på nogen forklaring andet end et voldsomt temperament. Der er ingen tegn på fysisk sygdom.

Jeg ved godt at børn i den alder han har nu kan udtrykke sig meget voldsomt. Storebror har da bestemt også taget sine ture, men det minder bare slet ikke om det her. Er det her virkelig normalt? Og hvad stiller jeg op med ham? Storebror siger indimellem at han er bange for Hannibal, og det forstår jeg godt - sådan har jeg det også :-(

Med Venlig Hilsen
Hannibals mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.

16 måneder - tryghedssøgende

Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce