Svar: Søvn 4 mdr
Kære Trine
Din søn er kun 4 mdr og derfor har han stadig behov for at blive omsluttet og mærke nærhed, også når han skal sove. Ifølge bogen 'the no-cry sleep solution' kan du omkring 4 mdr´s alderen begynde at indføre mere faste putteritualer og lære ham at sove i egen seng.
Lige nu er det han kender til at blive vugget i søvn. Prøv derfor om du ikke kan amme ham og putte ham og så sidde ved siden af ham og vugge ham lidt. Som du beskriver ham, ville det dejligste for ham nok være at du sad med ham i en gyngestol, men sådan en er vi jo ikke mange der har:o) Derfor må du i stedet prøve at putte ham godt i dynen, så han føler sig omsluttet og så vugge ham lidt. Græder han, må du naturligvis tage ham op, trøste ham og putte ham igen.
Det handler om at han får et nyt putteritual, hvor det at blive vugget i længden ikke er ...
... nødvendigt. Bruger han sut? Ellers så prøv at give ham sådan en, gerne med en stofble trukket igennem.
Jeg tror helt sikkert at tiden vil arbejde for jer. Efterhånden som han begynder på anden mad, vil han også blive mættet mere og hans soverytme vil ændre sig. Sålænge han er under 6 mdr. vil det være naturligt at han fortsat har behov for at blive ammet om natten,- hver anden time er nok lige i overkanten. Prøv om du kan amme ham lidt hyppigere om dagen, så han bliver fyldt lidt bedre op til natten, eller overvej om du så småt skal forsøge med lidt skemad.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg hæfter mig ved at han om natten sover i egen seng uden problemer og derfor er han ikke 'utryg' ved sin seng. Han skal derfor 'bare' lære at finde roen der også uden at være i arm, og det kommer med tiden og masser af tålmodighed, kærlighed og omsorg.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.