Svar: Appetitspring - skal jeg give mere pr. flaske?
Hej med dig
Din datter vil naturligt når hun får flaske, have behov for at få lidt mere i flasken eller måske en ekstra flaske dagligt i takt med at hun vokser i størrelse. Det at hun melder sig hyppigere til måltiderne er altså ofte et tegn på at barnet er ved at være så stort, at mælkebehovet skal sættes lidt op.
Men når det er sagt, så er hendes døgnbehov ca. 1/6 af hendes vægt. Det vil sige at hvis hun vejer 5000g lige nu, så vil hun i døgnet skulle have 800-850ml mælk fordelt på 6-8 måltider vil det give mellem 105 og 140ml i hver flaske ... Du fortæller at hun ofte får 160 ml i en flaske og det lyder i forhold til hendes vægt, altså som en relevant mængde. Det lyder ikke som om at hun mangler mælk ...
Det er derfor også vigtigt at hun ikke begynder at overspise og det kan være en lidt svær balance at finde - for naturligvis skal hun have den mælk hun har behov for, men samtidig skal hun jo heller ikke have for meget ... Mange børn vil faktisk have stor glæde af en sut, især i forlængelse ...
... af måltidet og hvis hun ikke bruger sut, så synes jeg du skal prøve at få en sådan introduceret.
Det vil sige at hun får sin mælk, sin flaske og herefter bøvser hun og så får hun en sut. Det at sutte sætter gang i tarmperistaltikken og fører maden igennem systemet, men samtidig får du også sikret hendes suttebehov. Netop fordi hun får flaske, som spises meget hurtigt, kan hun godt have behov for at få sin suttelyst ekstra stillet. Du skal tænke på at hvis hun blev ammet, så ville et måltid ofte kunne vare ½ time eller mere, hvor hun lå og suttede. Men når hun får flaske, så er måltidet ofte overstået i løbet af få minutter - men suttebehovet er der stadig og også behovet for at være i din favn.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så måske er det ikke ekstra mad din datter nødvendigvis søger, måske er det nærheden, det at ligge hos dig, mærke din varme, din vejrtrækning, dufte dig osv. ligesom det også er at sutte, have behov for en sut :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med hende og rigtig god sommer! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.