Svar: Min dreng bider
Kære Karina
Med den alder din dreng har, er det naturligt at han bruger sin mund til at kommunikere med og derfor også bider. Man ser det f.eks. tit, at børn i den alder, bider mor i brystet - de ved at de får en reaktion og bider bevidst, kigger på hende, afventer hvad der sker.
Man ser også at børn i Mathias' alder kan finde på at bide jer i skulderen eller i armene eller måske i låret. Det sker ofte under en leg, eller hvor I sidder og knuser, krammer og kæler og det handler her ofte om kærtegn som kammer over. Han bider ikke for at gøre jer ondt, men fordi han bliver så glad og nyder det så meget, at man næsten kan sige det er følelsen "jeg elsker dig så højt, at jeg kunne spise dig" som overvælder ham.
Det er naturligvis en balance at anerkende hans glæde ved jer, hans kærtegn som kammer over og så også markere, at det her gør rigtig ondt og det vil I ikke have.
I ...
... er derfor nødt til at vurdere situationen og det bedste I kan gøre er, at I lige nu, hvor I ved det kan ske, prøver at afværge det før det sker. Det vil sige at når du mærker at han er ved at bide dig, så flytter du dig, tager ham lidt væk, afleder ham med lidt legetøj eller noget mad at bide i - gør noget som stopper ham inden han når så langt og uden at han egentlig lægger mærke til det.
Andre gange bider han hårdt og uforberedt og her må du så sætte dig fra ham, sige AV! så højt at han ikke bliver i tvivl om at her gjorde han noget som ikke var rart og så sætte ham ned på gulvet - bare lidt et par minutter, så skal han naturligvis op igen, for man bærer aldrig nag. Men det at han flyttes samtidig med at du siger nej, kan gøre at han begynder at huske, at her var noget du ikke brød dig om :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke.
Rigtig god sommer! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.