Brev:
Afbrudt middagslur?
Kære Helen,
Jeg har en søn på snart to år, som stort set altid har haft et ustabilt søvnmønster.
Som lille havde han ondt i maven og nakken og var meget urolig (zoneterapeut og kiropraktor hjalp noget). Han har i øvrigt ind imellem ondt i ørerne og reagerer tilsyneladende kraftigt når tænderne skal til at bryde frem. Der synes altså at være mange ting som har forstyrret hans søvn. Efter en laang kamp for at hjælpe ham til at sove (i de sidste to måneder har vi gennem en lang sej kamp lært ham at falde i søvn selv (dvs. vi følger ham nu kun tilbage i seng omkring 10 gange imod de 70 gange i starten), og dette har tilsyneladende fået ham til at sove bedre om natten.
Alt i alt går det altså faktisk bedre, men da han falder i søvn temmelig sent mange aftener (grundet hans vedholdende væsen - han synger og snakker og hopper ud af sengen længe efter puttetid), ...
... er hans middagslur ofte 2 1/2 time lang. Jeg har snakket med pædagogerne på hans stue om at vække ham efter 1 1/2 time, da jeg tænker at han så vil kunne sove tidligere om aftenen. Det vil de dog helst ikke og refererer til den nyeste forskning, som peger på at der ingen sammenhæng er mellem middagslurens længde og træthed om aftenen (jeg synes det lyder mærkeligt, for den sammenhæng er der da for voksne..?).
De har endda givet os en artikel om børns søvn (Børn&Unge: "Børn skal sove ad libitum"), og da jeg er bange for at forholdet til vuggestuen skal blive konfliktfyldt, hvis vi insisterer på at de skal afbryde hans lur, har vi droppet emnet.
Hvad er din holdning/viden om dette?
Og kender du i øvrigt til noget søvndyssende/beroligende musik, som vi kan spille for knægten, når han ligger og skal sove? Det kunne måske hjælpe ham.
Mange hilsner
MS
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Selleri
Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.
Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.
Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.