Svar: Børnepasning
Kære mor
Dagpleje kan naturligt være mere følsomt end vuggestue, forstået på den måde at når dagplejer er syg, så bliver barnet sendt i gæstedagpleje. Normalt vil man dog have en fast gæstedagplejer tilknyttet, altså et fast sted, som barnet så bliver afleveret, så barnet kun skal forholde sig til to hjem. Derudover vil barn og gæstedagplejer kende hinanden fra den fælles legestue, som alle dagplejere mødes i hver uge.
Der er opsyn med dagplejer, ligesåvel som der er opsyn med andre pasningsordninger. Kommunen har pligt til at føre tilsyn med alle dagtilbud i kommunen.
Dagpleje er normalt et tilbud til børn i alderen 0-2 år og hver dagplejer har som udgangspunkt tilknyttet 4 børn. Det vil sige at der nogle gange er 5 børn, hvis der er et 'gæstebarn' på besøg, ligesom der også kan være dagplejer som kun har 3 børn tilknyttet, fordi det ene barn f.eks. 'tæller for to børn' - børn med særlige behov kan godt tælle for to, netop for at der er tid nok til det enkelte barn.
Hver enkelt dagplejer har tilknyttet en fast dagplejepædagog, som deltager i kontaktmøder med dagplejer og forældre i forbindelse med opstart af nye børn og eventuelt senere i forløbet. Dagplejepædagogen fungerer også som sparringspartner for dagplejer i det daglige arbejde med børnene. Det vil sige at hvis dagplejer eller I forældre oplever et problem omkring jeres barn, så kan I altid kontakte dagplejepædagogen, som vil gå ind omkring et samarbejde, hjælpe, vejlede osv.
Dagplejepædagogen fører normalt også tilsyn hos den enkelte dagplejer og også i legestuerne. Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvor mange tilsynsbesøg der laves, men det kan f.eks. være sådan at dagplejer hat 2 tilsynsbesøg i hjemmet om året og 5 tilsynsbesøg i legestuen. Og så kan dagplejepædagogen jo så tilkaldes ved behov.
Man kan jo som tingene er i dag ofte ikke ...
... vælge institution. Man kan ønske, hvor man gerne vil have sit barn hen, men frit valg har man ikke ... I føler jer naturligt mest trygge ved vuggestue og det er jo helt reelt. Man hører også mange historier om dårlige dagpleje forløb og desværre er det jo ofte netop de dårlige historier man hører - for der findes også mange super dygtige og kompetente dagplejere, som virkelig brænder for at passe børn. Det er også nødvendigt at de gør det - de fleste arbejder 48 timer om ugen ... :)
Ud over de kommunale tilbud om vuggestue eller dagpleje kan man også lade sit barn passe i:
- Private institutioner
- Privat børnepasning
- Vælge selv at passe sit barn
- Puljeordning
- Private legestuer
I jeres kommune er der faktisk flere muligheder. Jeg kan på kommunens hjemmeside finde 2 private institutioner, hvor den ene tager imod vuggestuebørn.
I har også mulighed for at passe egne børn, ansætte en privatbørnepasser eller søge privat børnepasning. Du skriver at I ikke har mulighed for at få ham passet privat - men måske tænker du på at skulle ansætte en person ... så en privat institution var måske en mulighed for jer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og der er også 2 puljeinstitutioner, hvor den ene tager imod børnene fra de er 1 år, den anden fra barnet er 0 år.
Du kan derfor gå ind på kommunens hjemmeside og søge på 'børnepasning', så ser du hvad muligheder I har hvor I bor og så kan I måske ud fra dette vurdere, hvad der vil være bedst for jer og jeres dreng.
I er nødt til at besøge de forskellige steder, for at danne jer et indtryk af hvad muligheder der er. Ring til de forskellige steder og hør om I må komme forbi og hvad tid på dagen der passer bedst. Besøg også dagplejen, så I får indtryk af hvad hun er for en - dagpleje handler jo også meget om kemi :)
Jeg håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :)
Rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.