Brev:
Sygemelding eller?
Kære Helen
Jeg er gravid for 2. gang og lige nu i uge 26. Jeg har haft smerter i bækkenet siden uge 12 ca. - jeg husker det desværre ikke så præcist. I starten sad det kun i venstre side som en "nivende" smerte, hver gang jeg tog et skridt på venstre fod. I løbet af de sidste 3 uger er jeg blevet øm i hele bækkenet.
Jeg blev først rigtig opmærksom på, at det var bækkenløsning for 3 uger siden. Siden da har jeg været mere forsigtig og fulgt de gængse råd.
Vi har en dreng på 3 år, og i den graviditet havde jeg samme type smerter - dog kun i venstre side - i de sidste par måneder af graviditeten. Men jeg fik det aldrig undersøgt og var ikke opmærksom på, at det kunne være et belastet bækken. Jeg gik fra 4 uger før tid og havde en normal fødsel.
Jeg arbejder fuld tid (kontorarbejde) og er nu meget i tvivl om, hvor alvorligt jeg skal tage dette her. Det gør ondt, hver gang jeg går, men kan dæmpes, når jeg går langsomt og "vuggende", så det gør jeg. Jeg har hørt, at det tager længere tid at komme sig over efter fødslen, jo værre det bliver i graviditeten.
Min mand sejler og skal væk i 3 uger næste gang, hvor jeg får hjælp nogle af dagene fra bedstemødre. Jeg har derudover aftalt en ugentlig ...
... hjemmearbejdsdag med min arbejdsgiver, hvor jeg kan smække benene op.
Jordemoder og læge siger, det kun er mig, som kan mærke, hvor meget jeg skal passe på. Men altså... smerte er jo individuelt, så jeg synes, det er ret svært at vurdere. Jeg er for nylig begyndt at få ondt i lænden også. Jeg har haft rygproblemer i mange år, men går til en kirporaktor, som har fået ret godt styr på det. Jeg går derudover til yoga for gravide (a 5 gange i alt, mangler 2).
Jeg havde stress i min sidste graviditet og fik en depression efter fødslen, som jeg har været i behandling for (mere stressbetinget depression end fødselsbetinget, fødslen var nok bare udløseren). Så jeg svor, at min næste graviditet skulle have mig og den ufødte i ubetinget fokus. Men nu tøver jeg alligevel med en sygemelding, fordi jeg er i tvivl om, hvorvidt det er lidt overdrevet.
Jeg læser meget, både faglitteratur og på nettet og vægter ekspertvurderinger højt. Jeg synes dog, jeg blev fejet en smule af både hos læge og jordemodercenteret - aben blev ligesom lagt tilbage til mig, da jeg havde brug for en vurdering fra nogle andre bedre kvalificerede end mig.
Bortset fra bækkenløsningen har min graviditet været problemfri, ligesom sidst.
Venlig hilsen
Lotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med fyldig hårpragt, mens andre kun har små dun. Håret tykkelse, længde og farve kan variere.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver siddende. De fleste børn mister en stor del af deres hår, når de er 3-4 måneder gamle. Det sker både, fordi de ligger meget ned, og fordi det hår, der blev dannet i fosterstadiet, ofte falder af på én gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.