Brev:
Dårlig vane
Kære Helen,
Jeg har tidligere skrevet til dig om vores datter, som nu er 18 mdr., fordi hun gennem lang tid har haft en vane med at sidde og stimulere sig selv ved at gnide underlivet mod bleen når hun sidder i sin høje stol, autostol eller hvis hun bæres eller sidder overskrævs på noget.
Hun gør det når hun er træt eller der ikke lige er noget der optager hende, og vi har prøvet alt hvad vi kunne finde på af afledningsmanøvrer ligesom vi har fjernet bøjlen på den høje stol, men vi kan ikke få hende ud af vanen.
Det er blevet rigtig slemt når hun skal puttes, hvor hun gerne vil sidde og falde til ro på skødet, men uanset hvordan vi vender hende sidder hun og spreder og samler benene og pruster. Ligesådan hvis hun er lidt træt eller syg og gerne vil sidde hos os/ligge på vores mave eller lignende, og i ...
... de situationer er det jo svært aflede hende, hvis hun skal falde til ro og i søvn. Hun gør det næsten uanset hvordan man vender hende, og bliver vred hvis man prøver at flytte hendes ben.
Til måltiderne eller hvis hun bliver båret på armen kan det også være meget svært at få hende til at holde op hvis hun er lidt træt.
Både hun og hendes tvillingebror er endelig begyndt at gå uden støtte her de sidste 3 uger, hvilket måske gør hende ekstra træt om aftenen, og jeg ved ikke om det er derfor hendes vane virker endnu mere udtalt for tiden, men jeg synes det begynder at være et problem at hun gør det hele tiden og også lidt påfaldende overfor andre. På den anden side vil vi selvfølgelig også gerne undgå at give hende en følelse af at hun er forkert uden at hun måske helt forstår årsagen.
Har du nogen gode råd?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.