Svar: Mad og flaske - 7 mdr.
Kære Sine
Dejligt at høre at Kornelius er begyndt at spise igen:)
Når han dreng bliver 8-9 måneder gammel, så vil det være rigtig fint med 3 flasker dagligt. Det vil ofte være sådan at de tre flasker ligger tidlig morgen, aften og sen aften eller ligger inden middagslur, aften og sen aften.
I 10 måneders alderen trappes yderligere ned til 2 flasker, som så ofte vil ligge aften og sen aften eller aften og meget tidlig morgen. Det er altså normalt flaskerne om dagen, der forsvinder først og flaskerne på ydertidspunkterne der bibeholdes - netop for at give plads til både rigtig mad og også væske nok :)
En plan for dagen til et barn på 8-9 måneder kan se således ud:
Tidlig morgen 05: Evt. flaske
Morgen 7.30-8.00: Havregrød, vand af kop.
Formiddag 9: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt i hånden, frugtmos, vand af kop.
Puttes uden flaske til formiddagslur
Frokost 11-12: Rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg, gerne fiskepålæg, suppleres med kogte pastaskruer, ris med lidt sovs, en kartoffelbåd, små stykker frikadelle eller lignende og suppleres derudover med grøntsagsmos med kød eller fisk. Det kan være rester fra aftensmaden eller mos fra glas. Vand af ...
... kop.
Flaske og puttes til middagslur kl 13-14
Eftermiddag 16: ½ bolle med smør, ost, en portion tykmælk med revne æbler, frugtmos, rugbrødsdrys eller lignende, vand af kop.
Aften 18: Familiemad, Risretter, pastaretter, kød, fisk, grøntsager, sovs af forskellig slags. Kan spise pasta med kødsovs, lasagne, boller i karry, frikadeller (kød eller fiskedeller), laks fra ovnen, rødspættefilet eller lignende. Vand af kop.
Suppleres evt. med en godnatgrød
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Flaske og puttes til natten ca kl. 20
Sen aften 23-24: Flaske
Det er altså enten flasken tidlig morgen eller flasken inden middagsluren som skal væk i 8-9 måneders alderen og I må prøve at vurdere, hvad der vil fungere bedst hos jer.
Flasken inden formiddagsluren forsvinder helt og på den måde lærer jeres dreng netop at skulle sove uden at få mælk først og hans formiddagsflaske erstattes således af et mellemmåltid i stedet :)
Ovenstående plan vil passe helt fint med vuggestuen, de vil ofte få formiddagsmåltid kl. ca 9 inden formiddagslur og vil få varm mad, grøntsagsmos, rugbrød osv. til frokost, ligesom de om eftermiddagen fint kan få brød og surmælksprodukt :)
Håber ovenstående hjælper jer videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.