Svar: Lære at falde i søvn uden flasken i munden
Hej med dig
Tak for dit brev og velkommen til :)
Hos jer lyder det overhovedet ikke til at være et problem, at din datter falder i søvn med flasken i munden. Du beskriver jo en pige som får sin flaske, falder trygt i søvn og derefter sover roligt og sammenhængende til næste morgen tidlig. Det er super fint.
Det er først et problem, hvis hun begynder at vågne op flere gange og søge efter sin flaske. Det er først et problem, hvis hun når hu har sine naturlige opvågninger natten igennem, er nødt til at have sin flaske for at kunne sove videre - så du pludselig skal stå op og give hende flasken hver time eller hveranden hele natten igennem - men det skal du ikke. Hun er altså på nuværende tidspunkt ikke mere afhængig af sin flaske, en at hun fint kan skifte søvnfase uden at behøve den :)
Så ro på!
Men ellers så tænker jeg at du måske skulle prøve at give hende ...
... flasken i sengen, så hun ikke længere skal flyttes fra din favn og ned i sin seng, men så hun med det samme oplever hvor hun bliver lagt til at sove og begynder at forbinde sin seng med stedet, hvor hun puttes og ikke længere din favn. Du kan elevere hendes hovedgærde lidt, så hun ikke ligger helt fladt. Evt. komme en lille pude ind under madrassen. Og så får hun sin flaske, I sidder hos hende, holder hænderne på hende, giver hende tryghed og nærhed. Flasken trækkes stille og roligt ud af hendes mund, hun kigger kortvarigt på jer, triller om på siden og sover videre :)
Ved at forsøge at ændre putteritual på denne måde vil I stille og roligt godt kunne lære hende at sove uden at behøve hverken favn eller flaske i munden ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ingen grund til at bruge hårde metoder, hvor hun skal græde sig i søvn - hun har ingen uhensigtsmæssig afhængighed af flasken!
Fortsat held og lykke! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...
Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.