Brev:
Lære at falde i søvn uden flasken i munden
Kære Helen
Jeg er mor til en super nem og glad lille pige på knapt syv måneder (født d. 24. November). Hun sover igennem og har gjort det siden hun var en måned. Hun bliver lagt i seng omkring klokken 19 og sover til omkring klokken 6 næste morgen. Hun spiser rigtig godt og får både grød, rugbrød og grøntsagsmos hver dag.
Jeg er imidlertid kommet til at vænne hende til at falde i søvn med flasken i munden (hun bliver ikke ammet længere) og det er nu blevet den eneste måde hun kan falde i søvn på (udover hvis hun kører tur i barnevognen – men hun sover altid inde, da vi bor i København og har haft flere tilfælde af rotter i gården…).
Hun falder altså både i søvn sådan når hun tager sine lurer i løbet af dagen og når hun skal i seng om aftenen. Det er i og for sig en meget nem og komfortabel løsning for os begge to lige nu, men på et eller andet tidspunkt skal hun vel lære at falde i søvn selv og ifølge min egen sundhedsplejerske hellere før end siden (og jo under alle omstændigheder når hun nu snart får tænder og skal have dem børstet efter aftenflasken).
Om en uge tager vi på sommerferie med min ...
... familie i et sommerhus på Falster i to uger, så jeg tænker, at jeg venter til derefter. Den 1. August skal vi flytte og der får hun sit eget værelse, som hun skal lære at sove på. Det tror jeg ikke bliver noget problem, da hun jo sover igennem. Men tror du, at det er smartest at tage det hele på en gang når vi er flyttet – altså både lære hende at sove på eget værelse og at falde i søvn selv? Og hvordan skal vi gøre?
Hun har aldrig villet tage sutten, men har en sutteklud, som hun er glad for. Som det foregår nu, sidder enten min mand eller jeg med hende i vores seng og giver hende flasken, som hun så falder i søvn imens hun spiser og derefter bærer vi hende forsigtigt over i sengen uden at hun vågner. HVIS hun vågner, bliver hun som regel meget ked af det og så er det forfra. Det samme er som sagt tilfældet om dagen – hun skal simpelthen have flasken i munden for at falde i søvn, også selvom hun slet ikke er sulten.
Er det simpelthen bare at lære hende det på den hårde måde ved at gå fra hende selvom hun er ked af det? Jeg synes jo ikke at hun skal græde sig selv i søvn…
Jeg håber at du kan hjælpe mig!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to