Brev:
Natteroderi og søvnassociationer
Hej Helen.
Så er jeg her igen med vores natteproblemer!
Sådan som status er nu, så er jeg stoppet med at give min søn bryst hver gang han vågner, da han havde en seriøs søvn association - nemlig brystet! Det i sig selv går ok. Jeg holder det og han får kun når han skal i seng, omkring midnat og tidlig morgen (ofte kl. 4 - 4.30).
Men han vågner cirka hver time og skal så trøstes. Nogle gange kan jeg bare side ved siden af sengen og tage ham i hånden, men som regel er jeg nødt til at tage ham op. Så falder han til ro ved mig og jeg kan ligge ham igen. Nogle gange kræver det et par op og ned-turer. Kan dette blive en ny søvn-association?
Jeg prøver primært at få ham i sin egen seng. Han ligger på sin dyne, da han godt kan lide at putte hovedet ned i den, så har han bare et tæppe hen over sig. Han er dog begyndt at vende sig på maven og nogle gange ligger han sig til at sove sådan, så jeg tænker om det kan være pga hans motoriske udvikling at han vågner så tit?
Vi sover stadig i samme rum som ham. Er det ...
... bedre at vi sover seperat eller burde det ikke spille nogen rolle?
Jeg har tænkt lidt på om det er frustrenden for ham, at få brystet der ved midnats tid? Så er det som om at han nogle gange må få brystet og andre gange ikke.
Han bruger jo ikke sut, så kan ikke trøste med den. Han bliver tilbudt vand, når han vågner. Jeg prøvede en overgang at give ham vælling. Han ville gerne have det, men jeg synes ikke han sov længere af den grund. Tror nu at jeg vil prøve igen. Jeg har heller ikke så meget mælk mere er jeg bange for.
Det skal også lige nævnes at han som regl falder hurtigt i søvn, ved mit bryst, men vågner en halv time efter. Så tager det gerne en time at få ham til at sove igen. Her får han også bryst, da han ikke fik nok første gang som regel.
Jeg har ikke mulighed for at lade hans far tage over, da han til tider arbejder om natten, derfor står jeg selv med den opgave at lære ham at sove. Hvis du gør dig nogle tanker som du mener kan hjælpe, så vil jeg være taknemmelig.
Mange mange tak..
Hilsen Heidi
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor