Annonce

Annonce

Brev:

Natteuro - 4 mdr.


17. juni 2010

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Natteuro - 4 mdr.

Hej igen ;o)

Ja vi vender allerede tilbage med et nyt spørgsmål.

Tusind tak for dit sidste svar- det kører bare med dit forslag. Nu sover lillebror mindst 2 timer til middag mod tidligere 45 minutter ;o)

Vi følger stort set din plan bortset fra nætterne hvor der ofte sniger sig en ekstra amning/trøstetår ind. Det sker også at vi tager en bonustår om eftermiddagen.
Efter 12 dage med grød spiser han nu grød på 60 ml vand (hirse- købegrød). Det passer med at han kan ammes igen efter ca 1½ time.

Vi har fået konstateret gode ører igen, dvs ikke mere væske på ørerne - skønt. Men der er noget der undrer os meget.

Uanset hvor og hvornår lillemanden puttes vågner han efter ca 40 minutter +/- 5 minutter. Hvis der er ro omkring barnevognen (= ingen storesøster o.l.) kan han lulles til at sove videre. Det tager nogle gange 1 minut andre gange 20 minutter. Men det lykkes næsten altid.

Men efter de 45 minutter hvor han sover som en sten og jeg aldrig behøver gå til ham, så sover han ofte MEGET overfladisk og han kan næsten lugte at man er gået ind... Typisk går jeg til ham hvert 5.- 10 minut resten af hans lur. Her har dog lukkede øjne men er urolig og småskriger og storskriger hvis man bare afventer. Han får en sut og vugges lidt og sover videre.

Det er dog ikke hver dag men de fleste dage det er sådan. I går tog han dog 2 timer hvor jeg kun var hos ham 1 gang (efter 45 minutter). I dag gik jeg næsten konstant i 1½ time! (det kan ikke betale sig at tage skoene af!) Vi har altid gået meget til ham men vi har givet ørerne skylden. Nu sover han dog meget længere lure og det er ligesom en anderledes måde han græder på. Nogle dage kan man ligesom lulle ham ned i den dybe søvn igen- andre dage ikke.

Det går også bedre med at putte ham i vognen uden skrigeri men vi skal stadig gå lidt med ham før han sover- hvis vi bare siger godnat begynder han at skrige og kører helt op. Så vi kører men med nedtrapning ;o)

I sengen om aftenen (og til middagslur for det har vi også prøvet) er der ro på kort tid hvis vi bare er hos ham. Men han vågner altid efter 45 minutter igen.

Den seneste uge - 14 dage er han begyndt at sove MEGET uroligt om natten. (Vi har lige været til ørelæge så det er ikke det.) Der er flere scenarier i nattens løb....

For det første har jeg altid ammet ham liggende (og oftest snorksovet imens), for mit søvnunderskud kan vist ikke måles efter 4 måneder med snot og dårlige ører/mave osv. Men det betyder at han bliver puttet i sin egen seng med putteklud, godt brugt stofble og sut. Uden problemer.

Herefter kommer han over til mig når han melder sig efter at jeg er gået i seng og bliver typisk her resten af natten. Fordi der har været mange opvågninger i nattens løb har det givet mest ro.

Jeg plejer at amme 1 gang, inden jeg går i seng og der har jeg let kunnet lægge ham tilbage - det kan jeg ikke mere. Han vågner ikke helt men er meget urolig og spytter sutten ud igen og igen. I går gik der 40 minutter før der var ro igen efter en amning ...


Annonce

... kl 22.

Herefter vågner han efter 1 time og skal beroliges. Virker sulten (taber sutten, kører hovedet ind i stofbleen osv.) tilbydes bryst- sutter 2 gange- og sover trygt videre på min arm... Puttes tilbage og roder igen rundt i 20 minutter før jeg overgav mig og tog ham over i sengen hvor han omgående faldte til ro. Vane og tryghed selvfølgelig men jeg vil frygtelig gerne snart have min seng for mig selv - bare lidt flere nattetimer.

Herefter vågner han trods det at han ligger hos mig- mange gange i løbet af natten.

Jeg har hidtil sovet fint med ham i armhulen men for det første kommer storesøster også ind imellem og for det andet er han begyndt at "fylde" meget i sengen.

Fylde på den måde at han selv når han sover hos mig vågner ca hver 2. time, mosler lidt, kan nogle gange falde til ro med en sut og en hånd på kinden, andre gange skal der lidt mælk til.
Jeg aner ofte ikke hvor mange gange jeg har ammet på en nat, altså hvad der var trøst og hvad der var måltid for jeg vækkes så mange gange at det hele flyder sammen.

De sidte 14 dage ca er han begyndt at være mere urolig så han ikke kan trøstes let. Han mosler rundt og forsøger at komme om på maven- i søvne. Hjælper man ham på vej bliver han sur når han har ligget der lidt. Hjælper man ham tilbage på plads og putter ham- starter han forfra. Igen og igen til han begynder at græde. Trøstes og er helt lysvågen. Pludrer i laaang tid og falder i søvn igen. Det gentager sig 2-3 gange pr nat og hele scenariet tager ca 1 time. Hertil kommer mindst 2 amninger.

Så mor er træt! Din ide med en fælles lur har været kærkommen men fungerer også kun delvist fordi han vågner efter 45 min. Her er det svært for mig at lulle ham hen i sengen. Men lidt søvn har det givet.

Det skal siges at han har kunnet trille fra ryg til mave i ca 3 -4 uger og har kunnet det i hvert fald 14 dage før det her natte trilleri begyndte.

Han elsker at ligge på maven om dagen og gør det stort set hele tiden. (Han kan ikke selv trille tilbage)
Jeg har forsøgt at putte ham på siden når han gør det for ligesom at skifte stilling i løbet af natten men han VIL om på maven.

Så spørgsmålene kortet ned;

1. Hvorfor sover han så mystisk om dagen - nogle gange overfladisk og med mange besøg og andre gange tungt?

2. Hvad er der lige med de 45 minutter- er det noget med at skifte søvnfase?

3. Hvad sker der for hans motorik om natten - kan jeg hjælpe ham, hvor længe bliver det ved? Kan det være et udtryk for mavesmerter efter grødopstart for det følges næsten ad. (Han er ikke forstoppet)

3. Hvordan får jeg ham over i egen seng?

Det er lidt en ond cirkel- jeg får ikke sovet nok til at trøste og putte i laaang tid efter hver amning. Men det er svært at få indhentet når han er så meget vågen i løbet af natten.

Igen et langt brev men jeg glæder mig til at høre hvad du tænker om det hele og håber det kan hjælpe os til lidt mere sammenhængende nattesøvn for alle parter.

Mange hilsner
En træt mor (men stadig i superkondi ;o) )

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig selv i søvn om aftenen

Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce