Svar: Madkasteri
Kære lille familie
Tak for jeres brev og velkommen til :)
Jeres dreng har en alder nu, hvor hans udforskningstrang bliver større og større. Han er meget opmærksom på hvordan han kan få en reaktion hos jer og er også meget opmærksom på, hvordan ting virker og bruges. Han undersøger maden, både ved at smage på den, men også ved at smatte den mellem fingrene og ved at tage den ud af munden og se på den, lære hvordan den ser ud, når den er tygget på - og det betyder at han lige nu går igennem en fase, hvor det er meget mere interessant at undersøge maden end det er at spise den.
Nogle gange kan man aflede ham ved at servere maden på en ny og mere spændende måde og jeg vil faktisk anbefale dig at du nu forsøger at give ham kvarte stykker rugbrød i stedet, som han nu skal bide af. Det samme med frikadelle - giv ham en ½ eller en hel frikadelle i hånden og lad ham gnave af den i stedet for at give ham maden i hapsere. Større stykker kan gøre at han pludselig synes det er mere spændende at spise igen.
Derudover er det vigtigt at han får sin lyst til at udforske stillet uden for ...
... spisebordet. Så hvis det lige nu er interessant at smatte ud mellem hænderne, så lad ham lege i sandkasse, lad ham lege med sand og vand, lad ham være med til at bage boller og mærke bolledejen i hænderne - så han der får stillet sin lyst og udforskningstrang inden for dette område.
Det samme, hvis han er meget interesseret i hvordan mælken løber ud over bordet og ned på gulvet og derfor konstant vælter sit glas - så lad ham lege med vand, plastbøtter, en vandkande osv. så han får sin lyst til dette stillet i badet i stedet for under måltiderne.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og det samme - hvis han banker tallerkenen i bordet, banker gaflen i bordet, elsker at lave lyd, så anerkend hans lyst til dette og giv ham en tromme, et hammerbræt og motiver ham til at bruge dette uden for spisebordet.
Hvis du er urolig for hans indtag og dermed trivsel, han tager ikke nok på i vægt osv. så må du give ham supplement med ske. Han må godt få lidt mos eller lidt grød og kan meget fint få en godnatgrød inden sengetid, som en del af putteritualet, så du sikrer dig at han i hvert fald ikke går sulten i seng :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.