Brev:
Madkasteri
Kære Helen
Jeg har en dejlig dreng på 11½ måned, som startede i vuggestue for 2 uger siden. Han har altid haft en god appetit.... det er desværre ikke tilfældet de sidste mange dage. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre, derfor mit brev til dig.
Min dreng får altid rugbrød/groft bondebrød til frokost med leverposteg, sildeposteg eller lign, med agurkestænger og avokado til. Rugbrøddet skærres ud i passende stykker, så han kan have stykkerne i hånden og evt. mase brød og posteg ud mellem fingrene inden det kommer i munden.
De sidste 2-3 uger er han begyndt at enten kaste med maden, eller at spytte den ud efter han har haft den i munden. Det er både rugbrøddet og frugt/grønt. Det ender med, at hvor han før måske spiste 1 - 1½ stykke (bondebrød-størrelse), kun har spist måske ½ stykke, og det meste af frugt/grønt ligger på gulvet/bordet/væggen.
Jeg har intet problem med, at han sviner, når han spiser, for ...
... jeg er af den opfattelse, at jo mere han får lov til selv at have fingrene i maden, jo hurtigere lærer han at spise selv. Det, der er et problem er, at han jo ikke får specielt meget at spise.
Jeg aner virkelig ikke hvad jeg skal gøre for, at han ikke spytter maden ud igen, eller for den sags skyld kaster med maden. Man kan tydeligt fornemme, at han hygger sig ved situationen, han pludrer og griner. Når jeg siger "nej" f.eks, kigger han på mig, og tager endnu en håndfuld og smider på gulvet. (Jeg kan ikke lade være at trække på smilebåndet, men vender mig om, så han ikke ser det). Hvis jeg tager en gaffel og mader ham, spytter han det ud igen.
Som sagt, før dette har han været så dygtig til at spise rugbrødshapsere. Ud over det bliver jeg også lidt bekymret for, om han får nok at spise i vuggestuen. Der laver han jo samme show...
Glæder mig til at høre fra dig,
Med venlig hilsen
Den lille familie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.