Svar: Tommelfinger eller sut?
Kære Ulla
Det er langt bedre at Allice gnaver i en sut end at hun sutter på sin tommelfinger, så selvom hun ikke bruger sutten rigtigt, så er det stadig bedre at give hende den - så længe sutten gnaven på, suttes der jo ikke på fingeren ...
At sutte på tommelfinger virker beroligende på børn. Man ved at barnet allerede inde i maven sutter på finger, så det er helt naturligt at gøre det. Og suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.
Men det er bedre at barnet sutte på en sut, fordi den kan man bedre styre brugen af på sigt. En tommelfinger kan bruges dagen igennem og man kan ikke lave aftaler omkring den. Når man sutter på tommelfinger er der en vis risiko for at barnet får tandproblemer og man kan nogle gange opleve, at børn der har suttet rigtig meget på tommelfinger, skal have tænderne rettet. Det handler om at der simpelthen er en større kraft i tommelfingeren, så den lettere påvirker biddet. Fortænderne og ganepartiet bliver presset frem i munden, og samtidig kan der opstå ...
... overbid.
Det er derfor en god idé at tilbyde barnet en sut, som alternativ til tommelfingeren og derfor er det fint at I gør dette i stedet - også selvom hun ikke sutter rigtigt på den.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan også med den alder hun har nu, skære en agurkeskive på ca 1½ cm, lave hul i midten og sætte agurkeringen på hendes tommelfinger. På den måde kan hun gnave lidt i agurken, stadig have fornemmelsen af at sutte lidt og bruge sine hænder, men uden at få vanen med at skulle sutte rigtigt på sin tommelfinger. Agurk er også et gammelt husmoderråd mod ømme gummer, hvis hun har noget der generer der :)
Prøv at give hende sutten med lidt mælk eller vand på, så den ikke er knas tør at få i munden. Prøv også at give hende sutten på forskellige tidspunktet f.eks. lige i forlængelse af at have spist, så det er naturligt for hende at sutte.Mange børn vil netop gerne have sutten lige efter at have indtaget mælk, fordi det at sutte virker beroligende på maven og hjælper mælken igennem systemet :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.