Brev:
Vanskelige morgener
Hej Helen
Vores datter der nu næsten er 8 mdr. har langt om længe fået smag for mælk på flaske.
Men vi har stadigt meget vanskeligt ved at få hende til at spise om morgenen og det eneste hun vil have er mælk. Vi er lidt i vildrede. Lige nu har vi besluttet helt at droppe at tilbyde hende grød / rugbrødshapsere / grøntsagsmos om morgenen (alt er prøvet - intet virker). Det eneste hun vil have er noget hun selv kan sidde med - men det er jo stadigt begrænsede mængder hun kan indtage på den måde. Derfor vores bekymring.
Vi har overvejet at tilbyde hende en flaske mælk lige når hun vågner ligegyldigt om den er fem og hun kan sove videre eller om hun vågner kl. seks og er klar til at stå op. Men jeg mindes at du altid anbefaler grød / mos først og så mælk bagefter for at bevare appetitten. Men jeg tænker på om hun har så meget brug for mælken at hun ikke vil tage det andet. Hvad tænker du?
Hendes dag ser ud som følgende:
Vågner nogle dage kl. 5 - får en flaske og sover lidt videre. Andre dage sover hun til 5.30 / 6. Så er vi stået op og har tilbudt hende alverdens ting uden succes.
8.30 mælk ...
... på flaske ca. 150 ml.
9.00 sover
11 / 11.30 en god portion grøntsagsmos med kød.
Nogle dage rugbrødshapsere med leverpostej. Hun er rigtig god til at tygge. Evt. frugt dessert eller noget knækbrød / rugbrødsstave at sidde med selv.
13.15 en flaske mæl ca 150 ml. evt frugt.
1330 sover
16.00 Her har vi forøsgt at tilbyde hende frugt og nogle gange grød. Hun er ikke altid intereeseret i det, men vil meget gerne have en flaske mælk, så det er vi begyndt at give hende selv om vi havde skåret denne amning væk.
1800 Spiser som til frokost. Er glad for selv at sidde med ting hun kan bide af / tygge. Spiser varieret men gerne mad på glas.
1900 en flaske ca 150 ml. Som regel ammer jeg hende efterfølgende til hun falder i søvn.
Natten varierer rigtig meget. Nogle dage vågner hun til midnat hvor jeg ammer hende. Andre dage vågner hun først kl. 2 / 3 hvor jeg ammer hende.
Det er som om nu hvor vi er gået fra amning til flaske at mælken er blevet mere vigtig for hende igen, hvilket jo bekymrer os lidt da det jo er den forkerte vej at gå. Hvad tænker du om hendes rytme?
Venlig hilsen
en mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.