Annonce

Annonce

Brev:

Søvnløse nætter 18 mdr


30. juni 2004

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Søvnløse nætter 18 mdr

Hej

Jeg skriver til dig, da jeg efterhånden føler at jeg har prøvet alle muligheder for at få min 18 mdr. gammle søn til at få en rolig nats søvn.

Fra min søn blev født til han var 6 mdr. havde han en sund døgn rytme - sov og spiste som han skulle. Efter de 6 mdr og indtil nu hvor han er 18 mdr. har hans nattesøvn (og dermed også vores) været utrolig dårlig. Med det mener jeg at han vågner 4-5 gange om natten (hver nat). Han har sovet i sin egen seng, i sit eget værelse (som han deler med storesøster) siden han var 9 mdr og natteamningen sluttede.

Vi har forsøgt alt lige fra Go'nat og sov godt metoden, til at sove ved siden af hans seng på en madras, og for en måned siden prøvede vi også at flytte ham til vores seng, igen uden resultat.

Det der sker er, at når han vågner kan vi ikke få ham til at falde til ro med ...


Annonce

... mindre at vi tager ham op og sidder med ham, og selv da er det ikke altid at han falder til ro. Han har også nætter (2-3 gange ugentligt) hvor han græder utrøsteligt i op til 1 ½ time. Selv når han sover er det meget uroligt hvor han roder rundt og nogle gange små klynker. Da det nu har stået på i snart 1 års tid er vi ved at være rimeligt nedkørte.

Han har (indtil for 1 måned siden) heller ingen problemer med at blive lagt om aftenen, og faldt i søvn i sin egen seng alene (men det er nu også slut).

I løbet af dagen sover han 1½ til 2 timer.

Han er ellers en glad og velfungerende dreng der er sund og rask (har været til lægen flerer gange for at få ham checket).

Jeg vil sætte stor pris på hvis du kunne komme med nogle forslag til hvad vi kan gøre for at hjælpe ham til at sove roligere.

Med venlig hilsen
Karin

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.

16 måneder - tryghedssøgende

Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.

Kun far kan putte - og det tager +1 time.

Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce