Svar: Aktivering 6 mdr
Hej med dig
Det lyder bestemt ikke som om at I gør noget forkert, tværtimod, så lyder det som om at du er meget opmærksom på din søns behov og signaler:o)
Du har ret i at det heller ikke er nogen skade til at få lov at ligge og kigge rundt og fordøje de forskellige indtryk. Og det at blive lidt gal eller brokke sig, er i orden for et barn på 6 mdr. Netop at blive lidt bred, giver lidt ekstra kræfter, kroppen bevæges og pludselig finder han ud af at han kan noget han ikke før har kunne.
Du skal derfor vurdere om det 'bare' er brokkeri eller om han er ulykkelig. Ved almindelig brokken, behøver du ikke være over ham med det samme, men er han ulykkelig skal han naturligvis tages op og trøstes eller hjælpes til at komme videre.
I alderen 6-9 mdr kan du stimulere hans følesans ved at lægge ham på forskelligt underlag og lade ham røre ved forskellige materialer. Giv ham klodser, bolder osv. af forskellig vægt, størrelse og materiale så han har mulighed for at bruge sine hænder. Brug dine egne hænder og syng sange hvor du bruger fakter med dine hænder, så han kan se på dine hænder og følge dine bevægelser.
Når ...
... han ligger på maven så læg dig foran ham og lok ham til at pludre og bevæge sig, syng og brug mimik. Flyt legetøjet lidt uden for rækkevidde, så han bliver nødt til at flytte sig efter det. Hjælp ham med små puf, så han kommer omkring.
Lad ham sutte på forskelligt, sørg selvfølgelig for at holde legetøj rent, en det er en god erfaring at smage og undersøge med mund og læber. Brug også hyppigt et spejl, hvor han kan se sig selv. Leg titte-bøh hvor han gemmes bag en stofble og du langsomt trækker den hen over hans ansigt.
Når det er vejr til det, så tag ham med ud. lad ham ligge på et tæppe på græsset og lad ham mærke vinden i håret.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Brug dig selv og lad ham bevæge sig rundt på dig. Giv ham luftture, hvor han får en oplevelse af at flyve og mærker at det kilder i maven.
Legetøj: Rangler, bidedyr, tøjdyr, kantet bold med huller, bold af stof, badebold, bold med vand, aktivitetscenter, køkkenting (grydeskeer, piskeris), bagepapir til at krølle sammen (vær naturligvis opmærksom på at han ikke spiser det), stor fløjte og andet som kan spille og måske blinke, trækkedyr.
God fornøjelse og held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.