Brev:
Sover uroligt og skal have ekstra flaske om natten
Hej Helen.
Så er jeg allerede på banen igen med et nyt spørgsmål. Det drejer sig - igen - om vores nattesøvn… eller rettere sagt vores drenges nattesøvn.
Det er især Rasmus, der er “problemet”. Jeg er begyndt at se en trend med at han vågner ved 21.30 tiden og græder. Det starter stille og roligt med lettere klynken/smågråd, som nemt kan dysses ned med et par kærtegn og en sut i munden. Men der går kun 5-10 minutter, så skal vi gøre det igen.
Efter ca. 2-3 gange græder han så meget, at vi er nødt til at tage ham op for at få ham til at falde til ro. Det kan godt lade sig gøre, men som regel starter han så bare igen efter 2-3 minutter. Til sidst giver vi os og giver ham flaske. Her drikker han som oftest kun 50 ml, så man skulle jo ikke mene at det var noget at gøre så stort postyr over??? Jeg har prøvet at give vand i flasken, men det hjælper ikke.
Han får sin godnat flaske på 150-170 ml ca.19.30, så det er oftest ikke mere end 2-2½ time siden sidste måltid….Tidligere skulle han først have noget igen mellem 24 og 02. Hvad sker der og hvad stiller vi op med det? Han har jo ...
... faktisk fået indført et ekstra nattemåltid på denne måde.
Han vågner desuden stadig meget i løbet af natten, især den første halvdel af natten. Her er vi også ofte nødt til at tage ham op og vugge ham i armene for at få ham til at falde til ro. Nogen gange ender han tilsidst i vores seng. Jeg har ikke helt tal på hvor mange gange, det er, da jeg næsten gør det i søvne fordi jeg er så træt… men jeg vil tro det er mellem 3 og 5 gange på den første halvdel af natten. Er det et skråplan og er der en bedre måde at takle det på? Er det normalt, at de vågner så mange gange om natten i den alder?
Mikkel sover meget bedre, men vågner desværre ret tidligt, nogen gange allerede kl. fem, men som regel ved halv seks-tiden. Det synes jeg er for tidligt og også synd for Rasmus, for han kan sagtens sove til kl. halv syv-syv, hvis han får lov. Men jeg er nødt til at vække ham for at de kan følge samme rytme.
De bliver puttet så de sover mellem halv otte og otte om aftenen. Jeg synes ikke jeg kan se nogen forskel på, om de har powernappet eller ej sen eftermiddag. Nogen gode råd?
Hilsen
en meget træt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.