Svar: Forslag til dagsrytme
Hej med dig
Den plan I har for dagen ser umiddelbart rigtig fin ud.
Du må meget gerne amme din datter aften, midt nat og tidlig morgen, hvis den rytme fungerer bedst for jer alle. Der er ingen problemer i at hun sover sit lange søvnstræk mellem kl. 20 og 02/03 i stedet for mellem kl. 23/24 og 06. At sove igennem er at sove ca 6 timer uden at få mælk og det gør hun jo nu, så det er fint.
Den tidlige morgenamning kan godt risikere at spille ind på hendes indtag af morgengrød, hvis den ligger sent om morgenen. Hvis hun umiddelbart kan sove længe uden at få mælk tidlig morgen, så må du gerne springe den amning over (hun har jo så fået mælk kl. 03) og så starte dagen med grød og vand af kop og så kan hun ammes inden hun skal sove formiddagslur. Det vil være helt okay, at gøre det på denne måde.
Men søger hun brystet mellem 5-6 og ammes og derefter vågner og er klar til skemad kl. 8, så er det naturligvis også helt fint, så gør du sådan. Fleksibilitet er nødvendigt og mine planer er kun ment som rettesnore, man skal ikke være rigid :)
Jeres datter vil naturligt begynde at skulle springe sin powernap over først på aftenen og vil der også begynde at kunne sove lidt tidligere for natten i stedet. I takt med at hun begynder at gå tidligere til ro for natten, vil hun naturligt også have lettere ved at stå tidligere op og i takt med at dagen starter tidligt, vil hendes rytme, naturligt flytte sig frem, så formiddagslur, middagslur, dagens ...
... måltider osv. kommer til at ligge tidligere end de gør lige nu.
Måske vil hun stille og roligt rette det lidt ind selv og I vil fornemme at hendes behov ændres, måske vil det være nødvendigt at I holder lidt fast i bestemte tider, f.eks. sørger for at dagen ikke starter for sent, men vækker hende blidt om morgenen og lader dagen begynde, så hun bliver vænnet til en rytme, hvor hun er aktiv fra morgenstunden og derfor også sover tidligere dagen igennem.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er lang tid til november og hendes søvnrytme, hendes indtag af mad, hendes behov for mælk, hendes aktivitetsniveau osv. vil ændre sig rigtig meget de næste mange måneder frem, så I kan ikke på nuværende tidspunkt eller i løbet af sommeren begynde at planlægge, hvordan rytmen skal se ud i november. I er nødt til at tage udgangspunkt i hendes behov her og nu og tro på at behovet naturligt ændrer sig og derfor vil dagen naturligt se anderledes ud til den tid :)
Da hun er 6 måneder nu, vil hun til november være 11 måneder. Hun vil stadig have brug for at sove 2 lure dagligt, men hun vil ikke sove så meget om dagen som nu og der sker rigtig meget med hende. Så I skal slet ikke begynde at lave hendes rytme om i løbet af sommeren. I kan være nødt til at ændre på rytme 1-2 uger før I starter arbejde, men som det er lige nu er det ikke noget I kan eller behøver ændre på ... :)
Håber ovenstående giver lidt ro i sindet, forsæt endelig de gode ting I allerede er igang med, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder