Svar: Drikkevarer
Kære Gitte
Den bedste tørstslukker er vand og det er vigtigt at lære børn at drikke helt almindelig rent vand, som ikke smager af noget.
Derudover kan bør drikke mælk, så de får deres behov for kalk dækket - det gør de normalt ved at få et glas mælk morgen og aften og få lidt yoghurt, sovs, ost osv. i løbet af dagen. Det anbefales at børn fra 1-3 års alderen får letmælk, de fedtfattige produkter som skummetmælk, minimælk og kærnemælk anbefales normalt først omkring 3 års alderen ...
Juice og saft må hun naturligvis godt få, men det hører til det lidt mere lækre, som ikke gives hver dag, men en gang imellem, når det skal være lidt ekstra hyggeligt. Generelt får børn alt for meget sukker og det er netop problemet med juice og saft, at det indeholder en del sukker. Men lidt må hun naturligvis godt få.
Man kan nogle gange sagtens lave lidt friskpresset saft og evt. tilsætte grøntsager, for at få barnet til at spise og ...
... drikke lidt mere varieret og det er helt okay. Det er bare vigtigt at barnet får det som et lille mellemmåltid eller lignende og ikke går og nipper af det over længere tid, da frugtsyren kan skade barnets tænder.
Sodavand bør hun ikke få, ej heller kakaomælk og lignende. Heller ikke de alternative mælkeformer som soyamælk, rismælk, havremælk, kokosmælk og lignende bør gives til små børn.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En lille smule te, hvid te, grøn te eller kamille te er i orden, det vil mange børn gerne have, når de er forkølede og i små mængder er det helt okay.
Generelt behøver man ikke gøre særlig meget for at introducere forskellige drikke for barnet. Hun finder meget hurtigt ud af hvad I voksne og også andre børn drikker og vil naturligt selv bede om dette, hvis I er sammen med andre. Så sålænge hun er glad og tilfreds med at få vand og lidt mælk og juice en gang imellem, så behøver I ikke udvide hendes drikkerepertoire :)
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...