Svar: Tryghedsnarkoman der ikke vil sove i tremmeseng
Kære Kristina
Det er helt normalt at Luna søger mor lidt ekstra i øjeblikket, det handler om den alder og udvikling hun lige nu går igennem og det er rigtig godt, at du giver hende ekstra tryghed og nærhed, når hun viser behov for det.
Far skal dog stadig også være på banen, og det er super vigtigt at han tager det roligt og ikke lader sig slå ud af, at mor måske er bedst til nogle ting i øjeblikket. I kan stadig godt holde fast i at han f.eks. er den der bader hende, giver hende skemad, pusler hende osv. ligesom han jo også kan få hende over, når hun har spist sin flaske og skal bøvse, pludres med osv. Det vil være fint at lade far lege, tumle osv. med hende, når hun er mæt og glad og har overskud - og så lade mor tage over, når hun er træt og skal puttes.
For at lære hende at sove uden at være i din favn og samtidig lære hende at tremmesengen er god at sove i, så kunne I gøre det at I giver hende flasken i sengen, når hun skal puttes i den. I skal her sørge for at elevere hendes hovedgærde, så hun ikke ligger helt fladt, det kan I gøre ved at komme en lille pude, et håndklæde eller lignende ind under madrassen i ...
... hovedenden.
Det vil være meget fint at hun får flasken, der hvor du ønsker hun skal sove og at flasken så fjernes, hun misser med øjnene, du holder hendes hænder, giver hende fysisk kontakt og fysisk ro og hun så overgiver sig til søvnen.
Det kan være et forsøg værd at "slå to fluer med et smæk" i jeres situation :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er sandsynligvis ikke tremmesengen at hun har noget imod, men derimod skiftet fra favn til seng, det er naturligt utrygt at falde i søvn i dine arme, blive flyttet og opleve at ligge et andet sted - ligeså snart hun kommer tilbage i din favn og mærker din nærhed, er der ro på igen - det er helt naturligt og også helt okay.
I kan også gøre det, at I fjerner siden af tremmesengen og kobler hendes seng sammen med jeres seng. På den måde kan I ligge i hver jeres seng og hun kan lære at sove i egen seng, samtidig med at du kan berolige hende med dine hænder, kærtegn osv. som hun også har behov for. I ligger altså stadig meget tæt ved hinanden, men uden at hun ligger i "smørhullet" og stadig lærer hun at sove, hvor I gerne vil have hun sover :)
Håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!