Svar: Der sker ikke meget sprogmæssigt
Kære A.
Jeg er helt enig i at sålænge jeres dreng "snakker russisk" og har lyst til at bruge sproget og kommunikerer med jer, forstår opfordringer osv. så skal det med sproget nok komme. Nogle børn er sådan indrettet at de suger til sig med ord og så en dag, så åbnes der bare for posen og de snakker - og det kan sagtens være at jeres dreng hører til dem :)
Men, når det er sagt, så synes jeg altid at man bør få undersøgt barnets ører, når barnet ikke taler helt som man umiddelbart ville forvente af barnets alder. I kan bestille tid hos en ørelæge uden at behøve henvisning fra lægen.
Og derudover så synes jeg faktisk også at I bør kontakte en talepædagog i kommunen. Det er et gratis tilbud til alle børnefamilier og talepædagoger er jo netop specialuddannet ...
... til at vurdere børns sproglige udvikling og vil kunne give jer helt specifikke råd til, hvordan I kan støtte jeres dreng videre frem.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ring derfor til kommunen og bed om at få nummeret eller blive stillet om til en talepædagog og drøft din drengs sproglige udvikling med ham/hende. Måske vil tale pædagogen gerne se ham allerede nu, hvor han er blevet 2 år, måske vil man vente et halvt til et helt år før man går ind og overvejer at give støtte. Men der sker aldrig noget ved at ringe og spørge og det synes jeg du skal gøre. Om ikke andet vil det kunne give dig ro i sjælen og så har du også noget at sige til alle dem der spørger og kommenterer - det hjælper at kunne sige "vi har talt med talepædagogen og der er styr på det" :)
Så rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet