Brev:
Der sker ikke meget sprogmæssigt
Hej Helen
Jeg vil gerne høre dine tanker vedr. min søns sprogudvikling. Det er egentlig ikke, fordi vi på nogen måde er bekymret, men det undrer os dog, at der ikke sker mere....
Han er 2 år og 1 md. og rigtig godt med motorisk og der er fuld gang i ham. Han forstår stort set alt, hvad vi siger til ham og det overrasker os gang på gang, hvor meget han egentlig forstår, når vi giver ham små ordrer og opgaver :o) Til gengæld kan han ikke sige noget sammenhængende og i hans talte sprog kan han måske sige 15 ord.
Jeg talte med lægen om det til hans 2 års undersøgelse og hun sagde, at det skulle jeg ikke være bekymret for, for der var i hvert fald intet i vejen med ham og hun kunne jo se, at han forstod, hvad der blev sagt. Hun sagde envidere, at børn der går i dagpleje og samtidig ikke har større søskende, ofte er mere tilbage sprogmæssigt, end børn der går i vuggestue, hvilket selvfølgelig er logisk nok. (Han er den ældste i dagplejen).
I det daglige står munden aldrig stille på ham og han "snakker" sig eget sprog og elsker at efterligne vores lyde. Hvis fx vi siger hurra, juhuu, bøh ...
... osv., så prøver han at efterligne det, så jeg er slet ikke i tvivl om, at han sagtens kan høre, han har heller aldrig haft problemer med ørerne, men ville det alligevel være relevant at få en ørelæge til at kigge på ham, eller skal vi bare se tiden an?
Min mor siger, at jeg også først begyndte at snakke efter jeg var fyldt 2 år og jeg kender også flere små børn, som først begyndte at knække sprog-koden efter de fyldte 2 år, men jeg kan alligevel ikke lade være at spekulere over, om der er noget, vi skal være opmærksomme på eller gøre anderledes? (hans dagplejemor har også påpeget det flere gange).
Vi snakker rigtig meget med ham og fortæller ham, hvad vi laver, hvad vi ser, når vi kører bil osv. osv. Han vil også gerne kigge i bøger og pege og vide, hvad tingene hedder. Dette har han dog først fået interesse for det sidste ½ år.
Vores egen sundhedsplejerske siger, at han er superdygtig motorisk og at det er dér, han har lagt sit fokus og at det sproglige nok skal komme, så længe han bare "snakker russisk".
Er du enig eller skal vi få ham yderligere undersøgt?
Mange hilsner fra A.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Øjenbetændelse
Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.
Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.
Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.