Brev:
Der sker ikke meget sprogmæssigt
Hej Helen
Jeg vil gerne høre dine tanker vedr. min søns sprogudvikling. Det er egentlig ikke, fordi vi på nogen måde er bekymret, men det undrer os dog, at der ikke sker mere....
Han er 2 år og 1 md. og rigtig godt med motorisk og der er fuld gang i ham. Han forstår stort set alt, hvad vi siger til ham og det overrasker os gang på gang, hvor meget han egentlig forstår, når vi giver ham små ordrer og opgaver :o) Til gengæld kan han ikke sige noget sammenhængende og i hans talte sprog kan han måske sige 15 ord.
Jeg talte med lægen om det til hans 2 års undersøgelse og hun sagde, at det skulle jeg ikke være bekymret for, for der var i hvert fald intet i vejen med ham og hun kunne jo se, at han forstod, hvad der blev sagt. Hun sagde envidere, at børn der går i dagpleje og samtidig ikke har større søskende, ofte er mere tilbage sprogmæssigt, end børn der går i vuggestue, hvilket selvfølgelig er logisk nok. (Han er den ældste i dagplejen).
I det daglige står munden aldrig stille på ham og han "snakker" sig eget sprog og elsker at efterligne vores lyde. Hvis fx vi siger hurra, juhuu, bøh ...
... osv., så prøver han at efterligne det, så jeg er slet ikke i tvivl om, at han sagtens kan høre, han har heller aldrig haft problemer med ørerne, men ville det alligevel være relevant at få en ørelæge til at kigge på ham, eller skal vi bare se tiden an?
Min mor siger, at jeg også først begyndte at snakke efter jeg var fyldt 2 år og jeg kender også flere små børn, som først begyndte at knække sprog-koden efter de fyldte 2 år, men jeg kan alligevel ikke lade være at spekulere over, om der er noget, vi skal være opmærksomme på eller gøre anderledes? (hans dagplejemor har også påpeget det flere gange).
Vi snakker rigtig meget med ham og fortæller ham, hvad vi laver, hvad vi ser, når vi kører bil osv. osv. Han vil også gerne kigge i bøger og pege og vide, hvad tingene hedder. Dette har han dog først fået interesse for det sidste ½ år.
Vores egen sundhedsplejerske siger, at han er superdygtig motorisk og at det er dér, han har lagt sit fokus og at det sproglige nok skal komme, så længe han bare "snakker russisk".
Er du enig eller skal vi få ham yderligere undersøgt?
Mange hilsner fra A.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
26. juli 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Søskendejalousi - 2 år, 5 mdr.
Hej Helen. Min datter på 2,5 år reagerer utrolig voldsomt på at have fået en...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.