Svar: Snakker ved senge tid
Kære Dorthe
At jeres datter ikke falder i søvn med det samme, men ligger og snakker og hygger sig inden hun overgiver sig til søvnen, synes jeg lyder helt fint og helt okay.
Det hænger sandsynligvis sammen med at hun sover ret meget i løbet af dagen, ofte når hendes søvn jo op på 3-4 timer samlet og derfor er det naturligt at hun måske først er klar til at sove, når klokken er 20 ... men da det fungere godt for jer, og hun er glad og tryg ved sin seng, så synes jeg det lige nu er helt fint at putte hende tidligt og netop lade hende falde til ro på den måde I beskriver.
Sammenlagt vil de fleste børn have behov for at sove ca. 13½ time i døgnet, det vil ofte være fordelt, så barnet sover 2½ time om dagen og 11 timer om natten. Det svarer altså til at sove fra 20 til 07 og så ...
... sove en kort formiddagslur på måske 45 minutter og en middagslur på 1½ time. Jeres datter sover altså fint det hun har behov for også selvom I vækker hende om morgenen, når dagen skal begynde :)
På sigt kan man godt skulle putte hende senere, fordi det kan være uhensigtsmæssigt at hun forbinder det at blive puttet, men at skulle ligge i sin seng i op til en time uden at sove - det er et langt ritual. Men så længe hun stort set klarer det selv og ikke er afhængig af at I sidder hos hende hele tiden, så synes jeg som sagt at det er okay at I putter hende tidligt. Hun er jo glad og trives med det.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Men årsagen skal som sagt nok findes i at hun puttes før hun reelt er træt nok til at sove, når man ser på hendes samlede søvn over døgnet :)
Fortsat held og lykke og fortsat god søndag :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.