Svar: Snakker ved senge tid
Kære Dorthe
At jeres datter ikke falder i søvn med det samme, men ligger og snakker og hygger sig inden hun overgiver sig til søvnen, synes jeg lyder helt fint og helt okay.
Det hænger sandsynligvis sammen med at hun sover ret meget i løbet af dagen, ofte når hendes søvn jo op på 3-4 timer samlet og derfor er det naturligt at hun måske først er klar til at sove, når klokken er 20 ... men da det fungere godt for jer, og hun er glad og tryg ved sin seng, så synes jeg det lige nu er helt fint at putte hende tidligt og netop lade hende falde til ro på den måde I beskriver.
Sammenlagt vil de fleste børn have behov for at sove ca. 13½ time i døgnet, det vil ofte være fordelt, så barnet sover 2½ time om dagen og 11 timer om natten. Det svarer altså til at sove fra 20 til 07 og så ...
... sove en kort formiddagslur på måske 45 minutter og en middagslur på 1½ time. Jeres datter sover altså fint det hun har behov for også selvom I vækker hende om morgenen, når dagen skal begynde :)
På sigt kan man godt skulle putte hende senere, fordi det kan være uhensigtsmæssigt at hun forbinder det at blive puttet, men at skulle ligge i sin seng i op til en time uden at sove - det er et langt ritual. Men så længe hun stort set klarer det selv og ikke er afhængig af at I sidder hos hende hele tiden, så synes jeg som sagt at det er okay at I putter hende tidligt. Hun er jo glad og trives med det.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Men årsagen skal som sagt nok findes i at hun puttes før hun reelt er træt nok til at sove, når man ser på hendes samlede søvn over døgnet :)
Fortsat held og lykke og fortsat god søndag :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.