Svar: Dehydrering?
Kære Mette
Ud fra beskrivelsen af din datter i dit tidligere brev, så tror jeg umiddelbart ikke at hun mangler væske. Du ammer jo stadig 3 gange dagligt og hun får sandsynligvis mere end du lige umiddelbart tror, via dig.
Derudover beskriver du jo en pige, som faktisk godt kan finde ud af at drikke 40ml på en gang, hvis hun er tørstig og jeg tænker at I umiddelbart derfor må gå ud fra at hun har en naturlig evne til at regulere sit behov. Hvis hun mangler væske, vil hun sandsynligvis melde sig ekstra ved brystet om natten, når du er hjemme og så skal I naturligvis blive ved med at tilbyde hende vand hele dagen igennem.
Hun kan drikke vand af en tudkop, den gammeldags slags, hvor det løber ud, når man tipper koppen. Hun kan også drikke vand af en kildevandsflaske - forsøg både med og uden tut, for at se om hun så drikker lidt mere. Mange børn elsker kildevandsflasker og det er let, når man er på tur :)
Det er korrekt at et symptom på dehydrering kan være at fontanellen er indsunken, men det er svært at vurdere, som du også skriver og der vil normalt også være andre ...
... symptomer.
Jeres datter vil normalt også blive bleg, virke kold, få tørre slimhinder (tør mund), hun vil mangle elasticitet i huden, hun vil tisse mindre, urinen vil være gul og lugte dårligt og så vil hun normalt virke sløv og kan også blive fjern, det der også hedder apatisk.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis I oplever nogle af disse symptomer, så må I naturligvis sikre hende ekstra væske og det kan være nødvendigt at dryppe væske i munden på hende med en sprøjte - men ellers handler det ofte om at give hende noget at drikke, som hun synes er lidt ekstra lækkert. Det kunne f.eks. være lidt fortyndet juice, bla. HIPP laver juice til børn. Det kunne også være lidt tynd saftevand. Det er trods alt bedre at hun får lidt saft eller juice, end at hun dehydrerer - men stadig er mælk og vand naturligvis det bedste for hende.
Fontanellen kan godt skifte udseende, alt efter om barnet ligger ned eller står op - men de er de andre tegn I også skal være opmærksom på og virker hun det mindste dårlig, så skal I naturligvis altid have fat i lægen.
Håber I kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.