Brev:
Dehydrering?
Kære Helen
Jeg har lige skrevet et brev til dig om vores datter, som ikke vil tage flaske, og som snart skal undvære bryst om dagen, da jeg starter på arbejde imorgen. Mit brev handlede om, at vi er nervøse for, om hun får mælk nok men en anden side af problematikken, som jeg ikke fik berørt i brevet er, at vi faktisk også er meget nervøse for, om hun får væske nok.
De sidste par dage har vi kørt uden dagsamninger, og det har fungeret nogenlunde godt selvom man godt har kunne mærke på hende, at hun savner brystet hen på eftermiddagen.
Jeg ammer hende tidlig morgen, aften og sen aften, og så får hun ellers vand på kop og tudkop i løbet af dagen (hun vil ikke rigtig have mælk - det spytter hun ud). Af tudkoppen drikker hun cirka mellem 40 og 80 ml. Det er svært at sige, hvor meget hun får af kop, da hun spytter meget af det ud, men jeg tror ikke, det er mere en 20-50 ml, hvis det overhovedet er så meget.
Det vil sige i alt mellem 60 og 130 ml vand fra kl 6.30 om morgenen til 7 om aftenen. - Og det synes vi jo umiddelbart ikke er særligt meget og er meget nervøse for, om hun kan blive dehydreret. Hun tisser ikke så meget, som hun plejer i ...
... løbet af dagen (jeg tror ikke, hun har 6 våde bleer i døgnet, som jeg har læst, hun skal have), men hun virker hverken sløv eller dårligt tilpas og urinen er fint klar.
Vil du mene, at hun får væske nok om dagen og hvis ikke, hvad kan vi så gøre for at få mere i hende?
Vi har tænkt på at bruge engangssprøjter men ved ikke helt, om det er et skråplan i forhold til at hun skal lære at drikke godt af koppen.
Hvis hun virkelig er tørstig kan hun godt tage nogle gode slurke af tudkoppen - omkring 30-40 ml af gangen, men det gør hun typisk kun en gang om dagen - sent på eftermiddagen eller til aftensmaden, så det lader til, at hun kan finde ud af at drikke mere koncentreret af den, hvis hun virkelig vil.
Vi prøver løbende af holde øje med fontanellen, men jeg synes, det er meget svært at bruge som pejlemærke. Jeg synes ofte den føles nedsunken - også selvom hun lige er blevet ammet, så jeg er lidt i tvivl om, hvor markant forskellen skal være, før at man ved, at hun er dehydreret? Jeg har hørt noget med, at den også skal føles nedsunken, når hun ligger ned, før at man kan sige, at hun er dehydreret. Har det noget på sig?
De bedste hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.