Brev:
Aftensmad - opdragelse
Hej Helen
Oskar er nu blevet halvandet år.
Det går rigtig fint med ham. Han trives og er glad :)
Jeg skal dog lige høre dig om en enkelt ting ang. spisning.
Jeg er i tvivl om hvordan man kan forvente at det skal forløbe i denne alder han har nu.
Han er generelt ikke altid for glad for at sidde ved spisebordet i sin højstol. Det er som om at han har for meget krudt bagi, til at sidde stille så længe.
Så desværre er det blevet sådan, at han får sin havregrød ved sofabordet om morgenen. En mundfuld ind imellem leg og diverse - for at få noget i drengen.
Når vi prøver at sætte ham op i stolen og lade ham spise selv, spiser han 3 ud af 10 gange. De restende gange vil han ikke hverken spise selv eller mades og bliver urolig og vil ned igen.
Frokost går lidt bedre, da sidder han som regel ved bordet og får sin rugbrødsmad. Det er han jo også vant til fra dagplejen.
Men ved aftensmaden spiser han for det første ikke særlig meget og der går ikke lang tid, så bliver sovsen smurt ud på bordet, maden kastet rundt og ned på gulvet. Han spiser en smule med gaffel/ske hvis vi hjælper og opmuntrer, men ellers vil han helst spise med ...
... fingrene.
Vi har lige fra starten givet ham lov til at sidde og spise selv, selv om det har svinet rigtig meget. Men jo ældre han bliver, burde man så opdrage mere på ham, eller skal vi bare akceptere at han kaster med maden, spytter det ud igen og skubber rundt med tallerkenen?
Det virker meget uopdragent og "provokerende". Vi synes det er frustrende at han leger mere med maden end han får spist.
Det resulterer i, at han får yoghurt eller havregrød igen efter aftensmaden - nede ved sofabordet - for at han er mæt nok til natten.
Det føles bare så forkert.....
Hans mellemmåltider består som regel af forskellige ting på en tallerken - kyllingepølse, frugt, brød osv. som han får med ind på sofabordet, og spiser lystigt af, imens han leger og tøffer rundt.
I virkeligheden spiser han faktisk mere mellemmåltid om eftermiddagen end han får aftensmad.
Han virker meget sulten efter vi har hentet ham i dagplejen ved 16-tiden, og kan sagtens spise rigtig meget hen til aftensmaden.
Også for at holde ham glad og veloplagt....
Jeg efterlyser nogle gode råd og idéer og nogle info om, hvad man kan forvente af et barn i den alder.
Mange hilsner
Oskars mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer