Brev:
Madplan og mælk om natten
Kære Helen
Min datter er nu fyldt 6 måneder og jeg kunne godt tænke mig hvis du ville lave en madplan ud fra nedenstående dagsrytme:
07.00-07.30: Står op og pusler og hygger.
09.00-09.30: Ammes og lægges til lur.
11.00-12.00: Grød med en smule frugtmos som topping, vand af kop, ca. ½ time efter ammes hun.
14.30-15.00: Ammes og lægges til lur.
Når hun vågner ammes hun.
18.00-19.00: Grøntsagsmos og vand af kop.
Måske en lille lur på 20-30 min derefter, men det er absolut ikke hver dag.
Herefter ammes hun ca. 2 gange inden hun puttes kl. ca. 22.30. Planen om at putte hende kl. 19.30-20.00 er udelukket, hun er en selvskabsabe, så det går bare slet ikke:-)
Fra kl. 22.30 og 03.30 er hun vågen ca. 4 gange. Så lægges hun over i vores seng og så sover vi til 07.00-07.30. Hun ammes 2 gange (meget kort) og 1 gang kl. ca. 06.00 (liggende i sengen hvor jeg faktisk kan sove alligevel). Som du kan se er hun en rigtig natterøver og jeg håber det er noget der går over med tiden, specielt med tanke på når jeg starter på arbejde til september.
Jeg tror (og jeg ved godt det måske lyder lidt dovent) jeg bærer over med nætterne fordi hun er så ...
... glad og dejlig om dagen, men selvfølgelig ville jeg ønske hun ville sove i stedet for alle de opvågninger, de er da hårde, det må jeg indrømme:-) Hun er en lille bandit om natten der har lyst på livet og suger ALTING til sig om dagen, intet overses:-)
Mine spørgsmål er så:
1. Jeg ved du anbefaler at børn på 6 måneder ikke skal ammes mere om natten, men har nogle børn på 6 måneder behov for mælk om natten? Hvis ikke, hvordan vænner jeg hende af med amningen om natten, skal jeg tage en "kold tyrker" og vugge og trøste hende indtil hun ikke mere vil have mælk eller?
2. Hvor mange gange om dagen (ud fra ovenstående dagsplan) og hvor meget (antal dl) fast føde skal hun have af gangen? det skal lige siges at det går super godt med skemaden:-))
3. Hvor store og hvor mange klumper må der være i mosen, hvis der overhovedet må være nogle?
4. Det generer ikke os, men er det ok hun først puttes kl. 22.30 eller skal børn på 6 måneder sove før (jeg kan ikke lige se hvordan jeg skal gøre det anderledes når hun ikke vil sove før, men hvis du har nogle forslag er de jo mere end velkomne)?
Tusinde tak Helen som altid, du er fantastisk.
Kærlig hilsen
Maibrit
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.