Brev:
Afbrudt søvn - 2 mdr.
Kære sundhedsplejerske
Jeg har læst mange af de spørgsmål og svar, der ligger på denne hjemmeside, men finder ikke rigtig svar på vores problematik.
Vi har en dreng på 10 uger, der siden han var to uger har lidt af kolik, hvilket selvfølgelig må siges at have indflydelse på søvnrytmen. Kolikken er dog efter en del behandling, og med tid som afgørende faktor, ved at klinge af, men et andet problem er opstået.
Jeg ammer, hvilket fungerer godt og nætterne er rimelige: han vågner et par gange og falder som regel i søvn igen og sover mellem 2 og 3½ time, nogle gange 4 timer: fint nok. Vores problem er mere om dagen og om aftenen.
Om dagen foregår det som følger: han vågner, ammes, pusles mv., ligger selv lidt og kigger på enkle stimulus og ammes afslutningsvis på den vågne periode. Han falder i søvn i forbindelse med amningen og lægges i barnevognen, her sover han eksempelvis et kvarter eller en halv time og vågner så, vugges/ køres kortvarigt i barnevognen og falder i søvn igen, dog er han oftere og oftere så vågen, at vi tager han op igen.
Nogle gange kører vi en tur, der kan vare ...
... lige fra ½ til 1 time, men når vi stiller barnevognen vågner han. Vi foretager os ikke meget andet end at løbe ud til barnevognen og køre ham i søvn, da han vågner et utal af gange i løbet af en lur.
Om aftenen er han efter at være blevet "nattet" træt, han ammes og lægges i seng, her sover han max ½ time, vågner og starter med at ligge og kigge, hvilket efter kort tid bliver til skrigeri, vi starter "forfra": ammer mv og lægger han. Han er på dette tidspunkt meget træt, men alligevel sover han kun kort, dette sker 2-3 gange hver aften, før han "får ro" og sover 3-4 timer.
På denne måde er han næsten altid vågen fra kl. eks. 16 til 22, hvor han klynker, er træt osv. (Kolikken har haft sin magt i dette tidsrum, men som sagt synes vi, at den er ved at være klinget af).
Jeg forsøger at amme længe ved at lægge han til, før han bliver alt for træt og oftest har jeg fornemmelsen af, at han har fået rigtig godt med mælk og derfor burde være mæt.
Ja det var en lang smøre, jeg håber du kan give os et godt råd eller to, som kunne give en noget mindre afbrudt søvn.
Med venlig hilsen
HB.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.