Svar: Svært ved at falde til ro og falde i søvn
Kære lille familie
Det lyder relevant at få jeres dreng tjekket, måske sover han så uroligt, fordi han har ondt - det kunne f.eks. være øreproblemer, måske er det fordi han har problemer med sine luftveje, snorker han meget når han sover?
Vi har et søvnlæge-center i Danmark, se scansleep.dk. De er specialister inden for søvnproblematik og beskæftiger sig også med børn. Der sker ikke noget ved at du prøver at ringe eller skrive til dem.
Men ellers vil jeg lave en plan for dagen, som den normalt vil se ud for et barn på 11 månender, det kan måske hjælpe dig til at se hvorvidt du kan gøre nogle ændringer, som kan hjælpe jer:)
Morgen 7.30: Havregrød, sødmælk af kop
Formiddag 9-9.30: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt, evt. frugtmos (jerntilskud), vand af kop.
Formiddagslur kl ca 10, sover 45 minutter. Start med at trille ham en tur i barnevognen, hvor han sidder op, kigger på verden, mærker vinden i ansigtet osv. og først når han sover så lægger du ham ned. Vil han ikke sove, så er han måske parat til kun at få en lur dagligt og det er så også okay :) Læg mærke til, hvornår hans øjne lukker sig, hvad tid, det kan give dig en idé om, hvornår han reelt er parat til at blive puttet og hvorvidt han har brug for 2 eller kun en lur.
Frokost 12: Rugbrød med forskellige slags pålæg, gerne fiskepålæg, suppleres med kogte grøntsager, kogte pastaskruer, rejer, muslinger, stykker af frikadelle, ½ hårdkogt æg osv. Vand af kop.
Ammes og sættes herefter igen i barnevognen, I triller en tur, han kigger på verden og sover middagslur ca 13.30, hvor længe må han selv regulere lige nu :) Amning gives her i håb om at det kan give ham lidt ro til netop at sove bedre, ...
... over give sig til søvnen bedre :)
Eftermiddag 15.30-16: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt, frugtmos, en portion tykmælk eller A38 med revne æbler, banan, rugbrødsdrys, mysli (uden honning og chokolade) eller lignende, vand af kop.
Aften 18: Familiemad, risretter, pastaretter, kød, fisk, grøntsager, sovs. Der skal være mad i stykker og også stadig mos - kartofler moses med sovs, frikadelle gives i stykker. Han spiser fuldstændig samme mad som I andre :) Vand eller sødmælk af kop.
Suppleres med en godnatgrød, som en del af putteritualet.
Puttes til natten med en amning kl. 20
Sen aften og i løbet af natten kan han tilbydes bryst en enkelt gang og ellers bør han få vand, hvis han vågner og er tørstig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg håber at ovenstående hjælper jer videre, planen skulle gerne vise, hvad I kan forvente af hans alder nu og en fast rytme for dagen med et indtag og søvn so ovenfor beskrevet burde være aktuelt og også muligt for jer ...
Og ellers er muligheden for at der rent fysiologisk er noget, sygdom eller andet som spiller ind naturligvis til stede og her kan du forsøge at kontakt Scansleep :)
Du kan i første omgang også få ham tjekket af en øre-næse-halslæge, som kan se om din dreng har øreproblemer og også problemer med hævede mandler og polypper. Du kan få tid til ørelæge uden at have en henvisning fra egen læge.
Jeg ved fra dine tidligere breve at jeres dreng også har haft problemer med nakke, skuldre osv. og spørgsmålet er om ikke der også kan være noget som stadig generer ham der, således at han af den grund ikke bryder sig om at ligge ned - fordi det gør ondt ...?
Jeg synes det er relevant at få jeres dreng tjekket :)
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...