Svar: Ar i panden - opheling
Hej med dig
Nogle gange får de skrammer de små - også selvom vi synes at vi er meget opmærksomme og din dreng vil sandsynligvis have et ar i meget lang tid, men det vil blive mindre og mindre synligt.
I starten vil det være en rød streg, det ændrer sig så og bliver en hvid streg og i takt med at han bliver ældre, får sol i ansigtet når han leger ud, spiller bold osv. ja så forsvinder arret mere og mere og vil sandsynligvis kun lige kunne anes for dem der ved at det er der .. Du skal altså ikke være bange for at folk i årene frem vil kigge, pege og sige "hvordan har du dog fået det?" :)
Hans hud heler meget fint og hurtigt fordi han ikke er ældre end han er og du behøver ikke smøre med E-vitamin. Det er fint at du har forsøgt at behandle det og det er også rigtigt at E-vitamin fremmer sårheling, men nu hvor såret har lukket sig og den røde streg er der, så er det super bare at lade ...
... såret hele færdigt af sig selv. Lad huden få luft og giv ham så solcreme i ansigtet og også hen over arret når I skal ud i solen, lad ham også bruge en bøllehat der skygger lidt ned i panden.
E-vitamin findes især i vegetabilske olier som f.eks. olivenolie og vindruekerneolie, margarine, minarine, makrel, sild, grønkål, bælgfrugter, æg, havregryn, groft brød, nødder og torskerogn.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Mangel på E-vitamin ses sjældent og det anbefales normalt ikke at give børn kost med speciel fokus på E-vitamin, - heller ikke selvom de kan komme til skade og få sår og rifter :) Der mangler dokumentation for en positiv sundhedsmæssig
effekt af store doser vitamin E som tilskud og man ved heller ikke om det kan have bivirkninger.
Mit bedste råd til dig er at du giver din dreng almindelig sund og varieret kost og så er det ikke længere nødvendigt at smøre med E-vitaminsalve.
Fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor