Brev:
Ferie fra vuggestue når man bliver storebror?
Hej Helen
Omkring 1. juli nedkommer jeg med en lillesøster til Jonathan. Jonathan vil da være ca 2.5 år.
Mit spørgsmål til dig går på, hvordan vi planlægger den bedst mulige introduktion af de to nye søskende. Eller spurgt mere konkret: skal vi sende Jonathan i vuggestuen i de første uger efter at lillesøster er ankommet, så både han og vi som ’nye’ forældre kan få mest mulig ro - eller er det bedst at holde Jonathan hjemme så han kan være med i 1. parket og opleve den lille ny og de forandringer det også medbringer for ham? Det er jo juli måned, og dermed sommerferie for mange af de andre børn i vuggestuen.
Med til historien hører, at der har været mange store forandringer i Jonathans liv de sidste 3 måneder. 1. februar flyttede vi i hus, dvs. han har fået nyt hjem og 1. maj blev han flyttet i en integreret institution tættere på hvor vi bor. Indtil da pendlede vi frem og tilbage fra Frederiksberg.
Jeg ved godt, det tager lidt tid at føle sig tryg i en ny institution, men han er stadig meget ked af at blive afleveret om morgenen. Dog siger pædagogerne, at han er i fint humør i løbet af dagen. Som forældre mærker vi ikke den store forandring hos Jonathan i forbindelse med alt det nye: Han har virket meget glad for det nye hus og have og han sover som altid rigtig godt om natten (vågner f.eks ikke og er ked), Men han er dog nok mere mor- og far-glad end han plejer, dvs. der skal mange knus til i løbet af en dag, han vil gerne holde i hånd når vi f.eks kører bil og ...
... er på tur i klapvognen, og han er også gladest hvis vi sidder ved siden af ham i alt hvad han gør.
Vi oplever også, hvordan Jonathan er meget opmærksom, når vores lille nevø på 1 år er på besøg. Han er ikke altid meget for at hverken mor eller far sidder med nevøen – så kan han godt bryde i gråd, og det er tydeligt det ikke er rart for Jonathan at se, at mor og far pludselig har fokus på en anden end ham.
Ud over forandringerne med nyt hus og ny vuggestue er vi desuden flyttet en måneds tid ind hos mine forældre (pga byggeprojekt i vores hus), som bor i kort afstand til vores nye hus. Jonathan elsker sin mormor og morfar, og hygger sig med deres selskab, men dette er jo endnu en forandring i forhold til lige at have vænnet sig til sit nye hjem. Så det er altså ikke store ting, der sker - og skal til at ske - i Jonathans liv.
Nu spørger Jonathans nye vuggestue, om/hvornår Jonathan holder sommerferie i år, og min mand og jeg er som sagt lidt i tvivl om, hvad vi skal svare. Skal vi evt. melde et minimum af ferie, således at vi altid kan holde Jonathan hjemme alligevel, hvis vi kan mærke at han gerne vil det efter at lillesøster er kommet? Det er jo sværere at have meldt at Jonathan er væk hele juli, hvis vi alle har brug for at han f.eks kommer i vuggestuen nogle dage om ugen?
Hvad ville du anbefale i vores tilfælde?
Vi planlægger desuden nogle uger i sommerhus i slut juli og første uge af august, hvor Jonathan selvfølgelig skal med.
Kærlig hilsen
Jonathans mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.