Svar: Urolige spisetider
Kære Nanna
Jeg kan ikke se, hvor stor din datter er rent fysisk, men hendes behov for mælk udregnes efter hendes vægt. Hvis hun nu f.eks. vejer 4200g, så vil hendes døgnbehov være ca 700ml. Hun har brug for 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige mellem 90-120ml hver 3-4 time (6-8 gange dagligt). Du skal sørge for at der altid er små 10ml tilbage i flasken, så er du sikker på at hun har fået, hvad hun har behov for.
Din datter får lige nu mellem 480-600 ml på et døgn, måske er det passende, måske skal hun have noget mere - det afhænger helt af hvad hun vejer ...
Det er meget fint at give hende flaske inden hun skal sove, men hvis hun sover lure på 3-4 timer, så kan hun godt have behov for at få flaske allerede når hun vågner og så få en lille smule igen inden næste lur - præcis som du ville gøre, hvis du ammede og lige nu skal hun have lov til at spise, som hun viser behov for, hun er jo stadig meget lille og ny :)
Når hun har fået mælk fra flasken og har bøvset og du skønner måltidet er færdigt, så vil det være ...
... rigtig godt at give hende en sut. Det at sutte hjælper maden igennem systemet og giver hende lidt ro og ofte vil børn der får flaske, være glade for at sutte lidt videre på en sut efterfølgende. Det tager ikke ret lang tid at spise et måltid på en flaske i forhold til hvad tid hun skulle bruge ved brystet, så hun kan godt have et suttebehov der skal dækkes i forlængelse af flasken, ligesom hun også nogle gange kan have brug for at være i dine arme, mærke din kontakt.
Det er også lettere for hende at spise af flasken, hun kører ikke helt så træt når hun får flaske, som når hun spiser af brystet og derfor hjælper sutten hende også her :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan godt, selvom du giver flaske, nogle gange lægge dig med hende i dobbeltsengen og give hende mælk imens I er ved siden af hinanden - ligesom hvis du lå ned og ammede. Det kan være rigtig godt, fordi det kan give jer begge lidt ro og hvile. Det kan her være en fordel at elevere hende lidt, så hun ikke ligger helt fladt :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Hormonbehandling
Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.
Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.
Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.