Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed - om natten


20. maj 2010

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Renlighed - om natten

Hej Helen

Julie har ikke gået med ble om dagen i snart et år. Tre dage efter hun startede i børnehaven meddelte hun selv, at hun ikke brugte ble længere. Børnehaven opfordrede mig derfor til at følge dette.

Jeg synes dog, det har taget længe for hende at blive helt renlig om dagen - det er faktisk først indenfor de seneste par måneder, at hun er blevet helt renlig om dagen. Indtil da har hun et par gange om ugen tisset i bukserne. Det kan selvfølgelig også skyldes flyverdragten (som jo skulle af inden, og som er benyttet meget, da hun går i en skovbørnehave). Alligevel tænker jeg, at hun måske ikke har været helt parat alligevel.

For nogle uger siden meddelte hun så, at hun ikke brugte ble længere om natten, og hun ville helst ikke have den på. Det, syntes jeg, slet ikke hun var parat til. Hendes ble er aldrig tør om morgenen - nogle gange tror jeg dog, at hun tisser i den, inden jeg når at få den af om morgenen. Men ...


Annonce

... jeg prøvede alligevel et par dage at lade hende sove uden ble. Det resulterede selvfølgelig i, at hun tissede i sengen. Næste aften var hun heller ikke helt interesseret i at skulle sove uden ble.

Da der var gået et par dage på denne måde, snakkede jeg med børnehaven. Det viste sig, at den dag, hun havde nægtet at tage ble på, havde de netop rost/klappet af nogle børn (yngre) for, at de ikke brugte ble om dagen længere. Adspurgt af pædagogen svarede Julie, at det var det hun ønskede (ros). Jeg blev enige med pædagogen om, at Julie stadig skulle have ble på om natten. Pædagogen tog i det hele taget en god snak med Julie om det.

Mit spørgsmål er så: Hvordan gør jeg det med renlighed? Tager jeg hende op om natten, så hun lærer at tisse i løbet af natten? De fleste i min familie er folk, der producerer meget urin om natten, så vi render meget på toilet om natten. Kan det have en betydning for Julie?

Med venlig hilsen
Linda

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.

Hver eneste lørdag er helvede

Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Curling vs. Selvstændighed?

Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce