Brev:
Spisesituation et mareridt
Hejsa
Jeg er så heldig, at være mor til den skønneste pige på 15 1/2 måned. Hun er meget temperamentsfuld (som jeg selv), med en stærk vilje, men meget glad, tryg og harmonisk både hjemme og i vuggestuen. Der er bare det, at spisesituationen har udviklet sig til noget nær et mareridt her hjemme - når vi er ude sammen eller i vuggetuen, er der ingen problemer.
Hun har en god appetit, og spiser stort set alt hun bliver budt, men den sidste måned er hun begyndt at siddde og slå med skeen i tallerkenen, så maden sprøjter til alle sider, kaste det ud på bordet og ned på gulvet både med ske og hænder, kaste skeen på gulvet, rejse sig i trip-trapstolen og vil klatre op på bordet osv., irettesættelser overhører hun nærmest totalt eller begynder at græde og banke endnu mere med skeen.
Jeg har forsøgt, at tage maden og bede hende forlade bordet, og så er der ikke mere mad til det måltid - det bliver hun selvfølgelig meget vred over og ked af, hvorfor jeg selvfølgelig trøster hende, siger, jeg er klar over hun vred, at det er OK osv, men der er ikke mere mad nu, når hun ikke vil spise pænt - som jeg ...
... ved, hun kan.
Det bevirker så, at næste måltid forløber rimeligt, men så er den gal igen - og jeg kan da ikke gøre ovenstående til alle måltider - eller kan jeg?
Hun får utrolig meget opmærksomhed fra mig, og jeg bruger al min fritid sammen med hende, så jeg tror ikke, det er det, det drejer sig om, samtidig er jeg meget bevidst om, hvad jeg siger nej til, da jeg også gerne ser hun udvikler en vis selvtændighed og følelse af frihed - men jeg er også meget konsekvent. I mange andre situationer forstår hun udmærket, hvad nej eller hold op med det, betyder.
Hun kan blive så gal, hvis hun ikke får lov at bestemme, men accepterer, og kan sagtens stå og pege på eks. fjernbetjeningen eller hundens madskål og ryste på hovedet, hun ved, hun ikke må røre. Men i spisesituationen, er hun fuldstændig immun overfor, hvad der bliver sagt.
Hvad kan vi gøre - jeg er virkelig ked af det, det påvirker også min appetit, den forsvinder nærmest - også fordi jeg både bliver vred og ked af det. Jeg ved jo rent faktisk, hvor pænt hun har kunnet sidde og spise både med og uden ske eller gaffel.
Mange hilsner BJH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.