Brev:
Morgenmad og frugt
Hej Helen
Alma er nu snart 23 måneder og har stor appetit på livet.
Hun er en aktiv pige, som sjældent sidder stille, og vi spiser generelt en meget sund kost herhjemme med mange grøntsager, groft osv.
Jeg har i noget tid undret mig over, hvorfor hun er sådan lidt buttet i det. Det har hun altid været, og til en vis grad er hun ikke bygget som en lille spinkel pige. Men jeg undrede mig, fordi vi som sagt spiser sundt, hun får ikke slik osv. og rører sig hele dagen. Samtidig spiser hun næsten ikke noget til frokost og aftensmad, kun engang imellem tager en vis herre lige ved hende, og så ryger det hele ned. Rugbrød gider hun ikke rigtigt, men hun spiser pålægget og det grønne tilbehør :o).
Det gik så op for mig, ...
... at de taler meget om, at Alma spiser meget frugt i vuggestuen, og det første, jeg gør, når hun kommer hjem om eftermiddagen, er at stikke hende et æble eller et andet stykke frugt. Hun elsker frugt og kan bare blive ved og ved. Det går jo nok ikke, og det kan måske være forklaringen på, at hun ikke er så sulten til måltiderne, og så indeholder det jo en del energi.
Samtidig spiser hun så RIGTIGT meget til morgenmad. Hun spiser mere havregryn end min mand og jeg, ca. 2-3 dl med mælk. Hun elsker det og bliver ved med at bede om mere. Skal vi begrænse det? Er det for meget, og går ud over resten af dagens måltider? Vi har aldrig praktiseret godnatgrøden, burde vi måske det?
Har du nogle tanker?
Mange hilsner
Almas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.