Svar: Slut med sut - 2 år, 8 mdr.
Kære Charlotte
Tak for din fine beskrivelse af, hvordan I er kommet væk med sutten hjemme hos jer. Det lyder som du selv skriver, næsten som et eventyr, dejligt at det kan gå så let ... Krydser fingre for at I har samme gode stil, nu hvor jeg svarer dig idag, der er jo lidt svartid i brevkassen i øjeblikket :)
Jeg synes I er nødt til at anerkende at jeres dreng selv har sagt fra overfor sutten. Det har været en stor beslutning og en lille sejr for ham og han er stolt og glad og ved godt at den æra er forbi.
Et suttebehov har han tilsyneladende stadig og han må gerne sutte på snippen af en klud, et giraføre eller andet - det er super fint, det er netop godt med en sutteklud her, fordi den ikke vil påvirke hans tænder som både sut og tommelfinger kan gøre.
Jeg ...
... synes derfor I skal forsøge at holde jer til netop sutteklud, eller giraffens ører eller hale, det må han meget gerne bruge - super.
Men tommelfingeren skal I være opmærksom på, den må han helst ikke begynde at sutte på. Prøv om I kan aflede ham, hvis du ser det sker - ikke sige til ham "du må ikke sutte på tommeltot" for så forstærker det og så risikerer du at han begynder at gøre det - men i stedet kan du give ham et stykke agurk, et lille frugtfad eller lignende, så han på den måde får stillet sin lyst til at have noget i munden og kommer væk fra behovet med at sutte.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så fortsæt endelig den gode gænge og tro på at tidspunktet har været rigtigt - han har selv så fint sagt fra og deltaget i hele processen og det er I nødt til at bakke op om :)
Held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.